, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου και χάσε βάρος γρήγορα και απλά!

Μπήκε το 2017 και ένας  από τους στόχους  που έθεσες  για την καινούρια χρονιά είναι να  διώξεις από πάνω σου επιτέλους εκείνα τα 3-4 κιλάκια που σε βασανίζουν τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά  κάνεις το πρόγραμμα σου,  γράφεσαι στο γυμναστήριο, παίρνεις απόφαση να κόψεις την ζάχαρη και…. ξαφνικά εμφανίζεται ένας συνάδελφος με ένα κουτί λαχταριστά ντόνατς… εκεί τελειώνει άδοξα η προσπάθεια.  Γιατί δεν δοκιμάζεις απλά να προσθέσεις στην καθημερινότητα σου μερικά από τα παρακάτω tips και θα δεις χωρίς κόπο το βάρος σου να πέφτει !!!!

•  Πρώτο και βασικό μην ξεχνάς το νεράκι σου…. Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο…. Πίνε 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα δηλαδή  2 ποτηράκια νερό  μόλις ξυπνάς πριν από το πρωινό, 2 πριν από το μεσημεριανό και 2 πριν το βραδινό , μαζί με τον αγαπημένο σου  καφέ και τα άλλα υγρά που θα καταναλώσεις  έχεις ήδη καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σου σε υγρά.  Μην ξεχνάς ότι τα 2 ποτήρια νερό είναι αρκετά για να σου κόψουν την πείνα και  να φας μικρότερη ποσότητα στα κύρια γεύματα. Μάθε πως τα  500 ml  παραπάνω την ημέρα αυξάνουν τον μεταβολισμό.

 •Αγάπησε το γιαούρτι…. Ένα γιαούρτι  με λίγα λιπαρά σε οποιοδήποτε γεύμα την ημέρας, θα σε βοηθήσει να  χάσεις 22% περισσότερο βάρος και θα κάψεις 61% περισσότερο σωματικό λίπος απ ότι αν απλά μειώσεις τις θερμίδες.  Σε έρευνα: γυναίκες που κατανάλωσαν 1000-1400 mg ασβεστίου, έκαψαν περισσότερο λίπος και θερμίδες. Αυτό ισοδυναμεί με 3 περίπου φορές την μέρα περίπου κατανάλωση γαλακτοκομικών

•Δοκίμασε να πιείς τον  καφέ σου σκέτο. Η καφεΐνη που υπάρχει σε περίπου φλιτζάνια καφέ, εκτοξεύουν τον μεταβολισμό σου για τουλάχιστον 1,5 ώρα μετά. Αν προσθέσεις  όμως ζάχαρη ή γάλα ή κρέμα, θα σταματήσεις αυτό το φαινόμενο. Έλα μην το σκέφτεσαι όλα μια ιδέα είναι….
•Βγες στον ήλιο …. ώρα για βιταμίνη D. Σου  φτιάχνει τη διάθεση, τονώνει το μεταβολισμό και με βάση  διάφορες μελέτες οι επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D, μπορούν να αυξήσουν τις καύσεις σου κατά 130 θερμίδες, δεν είναι και λίγες….
• Τέλος κάτι και από άσκηση… όχι δεν θα σου πω πάλι τα γνωστά για τα ωφέλη της άσκησης… ξέρω δεν έχεις χρόνο. Τότε για δοκίμασε όταν μιλάς στο τηλέφωνο να είσαι όρθιος… όσο και να σου φαίνεται αστείο θα κάψεις 20% περισσότερες θερμίδες απ ότι αν κάθεσαι. Ακόμα καλύτερα … ρίξε και καμιά βολτούλα στον δωμάτιο καθώς μιλάς….
Δοκίμασε τα παραπάνω και….. θα τα «χάσεις»
queen.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.