, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε περιπέτειες λόγω Μίχελ ο ΠΑΟΚ

 
του Βασίλη Μάστορα
Λογικό ήταν η παραχώρηση του Ροντρίγκες στη Γαλατασαράι να ανοίξει έναν νέο κύκλο συζητήσεων για τη φιλοσοφία που επικρατεί στον ΠΑΟΚ σε αγωνιστικά θέματα.
Θεωρητικά ο «Δικέφαλος», με δεδομένο ότι ο πρώην επιθετικός της ομάδας έδειχνε ότι ήταν μία αξιόπιστη λύση στα χέρια του Ίβιτς, θα έπρεπε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να τον κρατήσουν στον ΠΑΟΚ. Πρακτικά όμως από τη στιγμή που οι Τούρκοι πλήρωναν τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του Ροντρίγκες και συγχρόνως πρόσφεραν στον παίκτη διπλάσιο συμβόλαιο τα πράγματα ήταν δύσκολα. Κανένας παίκτης δεν είναι… μηχανή. Άνθρωποι είναι όλοι. Με ιδιοτροπίες, συναισθήματα και όνειρα. Οπότε από τη στιγμή που ο Ροντρίγκες έμαθε για το ενδιαφέρον της Γαλατασαράι και ήθελε να φύγει, δύσκολα μπορούσε κάποιος να τον σταματήσει. Βεβαίως ίσως ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είναι περισσότερο προνοητικός και να ανέβαζε τη ρήτρα μετά τα όσα έκανε ο ποδοσφαιριστής στον αγώνα με τη Φιορεντίνα, αλλά από τη στιγμή που δεν προνόησε αυτή την κίνηση τώρα έχει άλλη δουλειά: να βρει τρόπο να καλύψει το κενό της απουσίας του Ροντρίγκες και συγχρόνως την ενίσχυση της ομάδας στις θέσεις που έχει ανάγκη.
Δυστυχώς όμως ο αρμόδιος για την υλοποίηση του σχεδιασμού κ. Μίχελ πατάει την μία μπανανόφλουδα μετά την άλλη. Αρχικώς εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι από τον ΑΠΟΕΛ στην πρόταση που έκανε για τον Σωτηρίου και στη συνέχεια έχασε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τον  Ανσαριφάρντ. Όλα αυτά δεν κοστίζουν μόνο αγωνιστικά, αλλά και επικοινωνιακά στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Ο «Δικέφαλος» εκτός απροόπτου θα αποκτήσει τον Ουάρντα, τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία επί 1,5 χρόνο στον Παναιτωλικό. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο παίκτης εάν ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα είναι στη διάθεση του Ιβιτς σχεδόν στo τέλος του Ιανουαρίου γιατί συμμετέχει στο Copa Afrika. Tι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπει στο κλίμα της ομάδας ενώ θα έχουν περάσει σημαντικοί αγώνες για τον «Δικέφαλο». Όλα αυτά δείχνουν ερασιτεχνική αντίληψη από τον Λούμπος Μίχελ, τον άνθρωπο στον οποίο ο Ιβάν Σαββίδης, ουσιαστικά έχει δώσει τα κλειδιά του σχεδιασμού της ομάδας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.