, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τις επόμενες κινήσεις για το Κυπριακό συζήτησαν Τσίπρας-Αναστασιάδης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διάσκεψη της Γενεύης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της διάσκεψης και επεξεργάστηκαν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επόμενη περίοδο στις σχετικές συνομιλίες.
Συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ.
«Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.