, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ομίχλες το πρωί στη Θεσσαλονίκη – Τι ώρα θα ξεκινήσουν το χιονόνερο και τα χιόνια

ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης – http://e-photopress.blogspot.gr
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 αρχικά θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση το Ανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Ωστόσο από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και νότια ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στα πεδινά, τις καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις αναμένονται αργά το βράδυ σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς, στην Ήπειρο 0 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με τάση ενίσχυσης στα 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς με εντάσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και το βράδυ σε νοτιοανατολικούς με μικρή περαιτέρω ενίσχυση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Τη νύχτα προς Δευτέρα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, με πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα ανοικτά του Σαρωνικού θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν με πιθανότητα για χιονόνερο στα παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.