, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ψήφισμα της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου υπέρ πρύτανη και διοίκησης

Πλήρη κάλυψη στη διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, παρέχει με ψήφισμα που εξέδωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, παίρνοντας θέση για δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «παρατυπίες και αντιακαδημαϊκές ενέργειες από τη σημερινή διοίκηση», εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη της στον πρύτανη, Αθανάσιο Καραμπίνη.
Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ., υποστηρίζει ότι «οι περιγραφόμενες στα δημοσιεύματα ως παρατυπίες και αντιακαδημαϊκές ενέργειες, έχουν ως μόνο κριτήριο τη συμμετοχή  στη διοίκηση του κ.Καραμπίνη παρότι προηγούμενοι έλεγχοι της δικαιοσύνης σε ανώτατο επίπεδο για τα ίδια θέματα όχι μόνο δεν κατέδειξαν κάποια ευθύνη, αλλά αμετακλήτως απέδειξαν την ορθότητα και τη νομιμότητα των ενεργειών της εκάστοτε διοίκησης του Πανεπιστημίου».
Στο ίδιο ψήφισμα τονίζεται ότι «η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. θεωρεί ότι αυτές οι ενέργειες αποτελούν ακατανόητη προσπάθεια αμφισβήτησης και υπονόμευσης της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης, μέσω της ειδικής απαξίωσης του πρύτανη ως θεσμού, αλλά και ως προσώπου, καθώς και σοβαρής παρακώλυσης του έργου του Ιδρύματος».
Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. διαβεβαιώνει, τέλος, ότι θα εξαντλήσει το σύνολο των νόμιμων μέτρων προς κάθε κατεύθυνση και εναντίον παντός υπευθύνου, ώστε να διαφυλαχθεί το κύρος του Πανεπιστημίου και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και η περιουσία του Ιδρύματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.