, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Δια Βίου (και δήμου) Μάθηση…

Στην έγκριση προγραμμάτων και εκδηλώσεων του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2017, προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της 1ης τακτικής συνεδρίασής του.Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες:
 Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης: Θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του αντίστοιχου Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας -Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με σκοπό την εκπόνηση επί μέρους δράσεων γενικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων.
 «Σχολές Γονέων»: Τα προγράμματα βασίζονται σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη οικογένεια, τη σύνδεση σχολείου – οικογένειας, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης,συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα και συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
 Συναυλίες της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε σχολεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους: Για πέμπτη συνεχή χρονιά προγραμματίζονται εκπαιδευτικές συναυλίες σε σχολείαΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μέγαρο ΜουσικήςΘεσσαλονίκης και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους. Τις συναυλίες θαπαρακολουθήσουν μαθητές της Γ΄ τάξης Δημοτικού και των Α΄, Β΄ και Γ΄τάξεων Γυμνασίου.
 «20ος Αιώνας: Απανωτά Προσφυγικά Ρεύματα Ομοεθνών Πληθυσμών στην Ελλάδα. Ο Πόνος και η Δόξα»: Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και την Εύξεινο Λέσχη
Θεσσαλονίκης, από τις αρχές Μαρτίου έως και τον Ιούνιο 2017, στο αμφιθέατρο του 34ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα έχει διάρκεια 24 ωρών (12 δίωρα μαθήματα) και θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.
 «Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης – Ενισχυτική Διδασκαλία Μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης»:
 Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων για το Καλοκαίρι 2017
 Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών κατά τη διάρκεια των μετασχολικών ωρών
 Ενισχυτική Διδασκαλία Μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε ένα σχολείο με τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και προσφέρονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση στους δημότες – κατοίκους της πόλης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.