, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στο νομό Θεσσαλονίκης

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο, Τρίτη, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σήμερα παρέμειναν κλειστές 16 σχολικές μονάδες, λόγω των βλαβών που προκάλεσε η κακοκαιρία. Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο, Τρίτη, ορισμένα σχολεία στους δήμους Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.
Δήμος Παύλου Μελά
Επιστροφή στην κανονικότητα για 101 σχολεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά, ωστόσο αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι παρακάτω σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον παγετό στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των σχολικών μονάδων:
•18ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης
•21ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης
•2ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
•6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
ενώ για το 1ο Γ.Ε.Λ. Πολίχνης δεν υπάρχει τελική απόφαση.
Επίσης δεν θα γίνουν μαθήματα μόνο στα τμήματα της Β΄ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης.
Για τη λειτουργία του 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας και του 5ου Ειδικού Νηπιαγωγείου οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Tμήματος Παιδείας: 2313302831, 2313302931 την Τρίτη 17 Ιανουαρίου από τις 7:00 π.μ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν τις εργασίες τους μέχρι αργά το βράδυ και στις υπόλοιπες μονάδες όπου βρίσκονται έως αυτή την ώρα σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.
Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου
Μετά την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε ο παγετός στο σύστημα ύδρευσης και θέρμανσης του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου, σε πλήρη λειτουργία τίθενται από αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου οι 106 από τις 107 σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
Αύριο θα παραμείνει κλειστό το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στο σύστημα υδροδότησης, ενώ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά.
Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, λόγω προβλημάτων στο σύστημα θέρμανσης.
Δήμος Ωραιοκάστρου
Κανονικά θα γίνουν αύριο τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών.
Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:
2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
5ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (ΣΚΑΡΑΣ)
Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι ακόμη σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.
Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετηθούν και αύριο από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.
Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Λαγκαδά
Σε συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολείων, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στις οποίες οι εργασίες συνεχίζονται, καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων.
Τα σχολεία που θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΧΙΚΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΥΝΩΝ:
1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ
Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου
Νηπιαγωγείο Ασσήρου
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΘΙΑΣ:
·Νηπιαγωγείο Κριθιάς
Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ:
Γυμνάσιο Καλινδοίων
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ:
1ο Νηπιαγωγείο Σοχού
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
Νηπιαγωγείο Κρυονερίου
Η  κατάσταση ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΑΤΑΙ και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τα σχολεία:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Λαγκαδά
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΥΝΩΝ
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνώ
Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ
Νηπιαγωγείο Περιβολακίου
Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ
Γυμνάσιο Σοχού
Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Σοχού
πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.