, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δείτε το Μακεδονία Παλλάς… "εργοτάξιο"- Το σχέδιο του Ιβάν για την κατασκευή ενυδρείου! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης
Καρχαρίες, δελφίνια, φάλαινες και άλλα πολλά τροπικά και μεγαλόσωμα ψάρια και όχι μόνο θέλει να φέρει στο… Μακεδονία Παλλάς ο μεγαλοεπενδυτής του ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτης του γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της KARFITSA ο Ιβάν Σαββίδης έχει στη διάθεσή του σχέδια, τα οποία έχει δείξει στους τοπικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης βάση των οποίων μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς και μέσα στη θάλασσα θέλει να δημιουργήσει ένα τεράστιο ενυδρείο. Το project «REMAKE» του ξενοδοχείου, δηλαδή η διαδικασία της εσωτερικής ανακαίνισης «τρέχει» τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2017. Και όπως υπόσχονται τα στελέχη του ιστορικού ξενοδοχείου τίποτα δεν θα είναι ίδιο με πριν…
Σύμφωνα με πληροφορίες της KARFITSA ο Ιβάν Σαββίδης εκτός από το τεράστιο ενυδρείο που θέλει να τοποθετήσει μέσα στη θάλασσα και ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο του επιθυμεί να δημιουργήσει επίσης μια πισίνα (επίσης μέσα στον Θερμαϊκό Κόλπο) και μια μικρή μαρίνα υποδοχής δέκα το πολύ σκαφών. Το ενυδρείο θα βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Θα ξεκινά από το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης και θα συνεχίζεται μέσα στον Θερμαϊκό Κόλπο. Γύρω γύρω αμφιθεατρικά, το σχέδιο του κ. Σαββίδη, προβλέπει να υπάρχει ξύλινο ντεκ. Η εταιρία, δανέζικων -σύμφωνα με πληροφορίες- συμφερόντων, έχει ήδη καταθέσει την πρότασή της στον μεγαλοεπενδυτή του ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα έχει δώσει σχετικά αντίγραφα στις αρχές της πόλης, όπως είναι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.α.
Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο
Σύμφωνα πάντως με όσους έχουν δει τα εν λόγω σχέδια για τη δημιουργία ενυδρείου μέσα στον Θερμαϊκό Κόλπο… πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο project. «Είναι μάλιστα πολύ ακριβό. Έχω την αίσθηση πως εάν θελήσει να κάνει κάτι τέτοιο ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να υπολογίζει πως θα του κοστίσει γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος που είδε τα σχέδια και ξέρει από… ενυδρεία. Συμπληρώνει δε, πως το τελευταίο σύγχρονο ενυδρείο που κατασκευάστηκε βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και κόστισε 480 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο η δημιουργία ενός τέτοιου ενυδρείου στην πόλη και η «φιλοξενία» σε αυτό τροπικών ψαριών είναι ένα… project δύσκολο αφού η Ελλάδα δεν διαθέτει ούτε γιατρούς ούτε καθηγητές ειδικευόμενους σε… τροπικά ψάρια.
Εκτός από την έλλειψη επιστημόνων στην χώρα μας, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτης του Μακεδονία Παλλάς, Ιβάν Σαββίδης έχει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο πρόβλημα στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, τροπικό ενυδρείο. Δεν υπάρχει νόμος στην χώρα μας που να επιτρέπει τη δημιουργία ενυδρείου μέσα στη θάλασσα, επομένως ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί μέχρι στιγμής να αδειοδοτηθεί. Βέβαια, αυτός ο σκόπελος αντιμετωπίζεται με μια κυβερνητική ρύθμιση. «Μπορεί να πάρει άδεια για τη δημιουργία ιχθυοτροφείου όπως συμβαίνει με πολλά θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα» σχολιάζει στην KARFITSA συνομιλητής του κ. Σαββίδη.
Και όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου, το οποίο τα πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου (την τρίτη ημέρα του μήνα) έβαλε «λουκέτο». Το Μακεδονία Παλλάς θα παραμείνει κλειστό για λίγους μήνες, μέχρι τον Απρίλιο λέει ο σχεδιασμός των εταιριών που έχουν αναλάβει την ανακατασκευή του. Μπουλντόζες και εκσκαφείς έχουν πάρει τη θέση των… δέντρων και των καναπέδων εξωτερικού χώρου στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, εκεί όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν η πισίνα που «δρόσιζε» για χρόνια προέδρους κρατών, πρωθυπουργούς, πολιτικούς, διεθνούς φήμης τραγουδιστές και ηθοποιούς και γενικότερα… VIP ανθρώπους που έχουν φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο.
Το συνολικό κόστος της ανακαίνισης αναμένεται να αγγίξει τα 12,4 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο του μεγαλοεπενδυτή Ιβάν Σαββίδη «Το Μακεδονία Παλλάς θα επανακαθορίσει την έννοια του πολυτελούς τουρισμού στη χώρα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του στην σχετική συνέντευξη τύπου που είχαν παραχωρήσει. Βασική επιδίωξη του ομογενή επιχειρηματία είναι να μετατραπεί το Μακεδονία Παλλάς σε ένα… «Παγκόσμιο Ξενοδοχείο» που θα έχει τα πρωτεία του συνεδριακού τουρισμού, αφού ο κυρίως συνεδριακός χώρος θα έχει έκταση 900 τ.μ. Ο χώρος αυτός μάλιστα θα ενώνεται με τις άλλες συνεδριακές αίθουσες.
new
«Έξυπνο»… ξενοδοχείο
Στο σχεδιασμό της ανακαίνισης περιλαμβάνεται επίσης η μεταφορά της reception στο κέντρο του ισόγειου χώρου ενώ τη θέση του… πάγκου θα πάρει ένα γλυπτό. Θα δημιουργηθούν νέα ευρύχωρα και μοντέρνα δωμάτια, περιοχές με κήπο, ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις SPA, μια σειρά από εστιατόρια και μπαρ. Οι αισθητικές αλλαγές αφορούν τον χώρο της ρεσεψιόν και του κεντρικού εστιατορίου – μπαρ, που πλέον μετακινούνται προς την παραλία καθώς επίσης και ενός νέου χώρου στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου.
new2
Η νέα δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα περιλαμβάνει 276 δωμάτια, απλά και σουίτες. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το μάρμαρο, το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί, ενώ το συνολικό design θα είναι ταυτόχρονα σύγχρονο και διαχρονικό. Τα δωμάτια στο εσωτερικό τους θα αναβαθμιστούν με σκοπό ο κάθε πελάτης να αισθάνεται μοναδικός. Για το λόγο αυτό μάλιστα σχεδιάζεται και ειδικό application μέσα από το οποίο ο επισκέπτης αφού κάνει check in στη reception θα μπορεί να χειρίζεται τον φωτισμό και τον κλιματισμό του δωματίου του από το… smartphone του.
Η πρώτη φάση του REMAKE Project ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν από λίγες ημέρες.
Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες της KARFITSA από την κατεδάφιση του ξενοδοχείου:


20170108_130405 20170108_125802 20170108_110505 20170107_131440 20170105_100001
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.