, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ εξηγούν τι συνέβη με τις διακοπές νερού λόγω του παγετού

φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης

Με ανακοινώση  τους οι εργαζομένων της ΕΥΑΘ εξηγούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαν αυτές τις ημέρες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
“Η έλλειψη νερού και οι συνεχείς διακοπές οδηγούν δικαιολογημένα σε αγανάκτηση και αφορισμούς μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να εξηγήσουμε κάποια γεγονότα ώστε να γνωρίζουν όλοι τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτές τις ημέρες ως εργαζόμενοι σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα, αυτόν της υδροδότησης της πόλης μας.
Από τις πρώτες ημέρες η ΕΥΑΘ αύξησε τόσο την ετοιμότητα επιφυλακής όσο και το προσωπικό των συνεργείων, κόβοντας ρεπό και άδειες συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, ανταποκρίθηκαν αδιαμαρτύρητα και βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους αντικαθιστώντας υδρόμετρα και επισκευάζοντας βλάβες. Ειδικότερα, από την Πέμπτη και μετά, ημέρα που άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία, υπάρχουν συνεργεία μας τα οποία είναι στο δρόμο για 72  ώρες συνεχόμενα με ελάχιστη ξεκούραστη.
Δυστυχώς, το πλήθος των σπασμένων υδρομέτρων-απόρροια της πρωτοφανούς διάρκειας χαμηλών θερμοκρασιών- είναι πολύ μεγάλο για να διαχειρισθεί ταυτόχρονα σε όλη την πόλη. Σε μια εβδομάδα, αντικαταστάθηκαν 1200 υδρόμετρα λόγω παγετού, όταν σε κανονικές συνθήκες αντικαθίστανται 600 σε ένα χρόνο. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των διαρροών αρκεί να αναφέρουμε ότι η παροχή του νερού προς της πόλη, είναι μεγαλύτερη από τις περιόδους καύσωνα. Η συνεχής απώλεια νερού έχει διαταράξει την ισορροπία του υδροδοτικού συστήματος της πόλης, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μένουν χωρίς νερό με πολύωρες διακοπές προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία αυτή.
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, παρά τις αντιξοότητες, χωρίς νερό και οι ίδιοι στις οικίες τους, βρίσκονται επί ποδός, εκτελώντας ακόμη και εργασίες άσχετες με την ειδικότητα τους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στην πόλη μας.
Τώρα είναι οι στιγμές για σοβαρότητα και πολλή δουλειά, όχι για γκρίνιες και εύκολες κατηγορίες, μετά την αποκατάσταση των βλαβών, θα επανέλθουμε για απολογισμό”.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.