, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποια σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά

Παραμένουν τα προβλήματα σε ορισμένες σχολικές μονάδες εξαιτίας των έντονων  καιρικών φαινομένων της προηγούμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν, ορισμένα σχολεία στους δήμους Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου. Κανονικά θα λειτουργήσουν, σήμερα, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.
Δήμος Παύλου Μελά
Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι παρακάτω σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον παγετό στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των σχολικών μονάδων:

  • 18ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης
  • 21ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης

Επίσης δεν θα γίνουν μαθήματα μόνο στα τμήματα της Β΄ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης.
Δεν θα λειτουργήσουν το 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας και το 5ο Ειδικό Νηπιαγωγείο.
Οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Tμήματος Παιδείας: 2313302831, 2313302931 την Τρίτη 17 Ιανουαρίου από τις 7:00 π.μ.
Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου
Μετά την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε ο παγετός στο σύστημα ύδρευσης και θέρμανσης του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου, σε πλήρη λειτουργία τίθενται από σήμερα οι 106 από τις 107 σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
Και σήμερα θα παραμείνει κλειστό το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στο σύστημα υδροδότησης, ενώ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά.
Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, λόγω προβλημάτων στο σύστημα θέρμανσης.
Δήμος Ωραιοκάστρου
 
Κανονικά θα γίνουν αύριο τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών. Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:
2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
5ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (ΣΚΑΡΑΣ)
Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετηθούν και σήμερα από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.
Δήμος Πυλαία-Χορτιάτη
Όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από :
Από το Ειδικό σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στο Πανόραμα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υδροδότηση.
Το μισθωμένο Ειδικό Σχολείο στη Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, όπου συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών από τους ιδιοκτήτες του, και
Το 6ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας που παρατηρήθηκε σοβαρή βλάβη στο σύστημα θέρμανσης και είναι αμφίβολη η αποκατάστασή του μέχρι αύριο.
Επιπλέον οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Λαγκαδά
Στον δήμο Λαγκαδά δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού, το 1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το Νηπιαγωγείο Περιβολακίου, το Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου, το Νηπιαγωγείο Ασσήρου, το Νηπιαγωγείο Κριθιάς, το Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς, το Γυμνάσιο Καλινδοίων, το 1ο Νηπιαγωγείο Σοχού, το Γυμνάσιο Σοχού, το Νηπιαγωγείο Κρυονερίου.
Στον δήμο Θερμαϊκού, δεν θα λειτουργήσει το ΕΠΑΛ Επανομής. Επίσης στο ίδιο σχολείο δε θα γίνουν  τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Κοινωνικό Φροντιστήριο).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.