ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Mείωση κατά 13% της θνησιμότητας κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό με την κατανάλωση καυτερής πιπεριάς φανερώνει νέα αμερικανική μελέτη από το Κολέγιο Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βερμόντ με αποτέλεσμα να ζεις περισσότερο.

Η έρευνα διεξήχθη με επικεφαλής τον καθηγητή Μπένζαμιν Λίτενμπεργκ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS One, ενώ αφορούσε σε διατροφολογικά στοιχεία για πάνω από 16.000 άτομα για μια περίοδο ως 23 ετών συσχετίζοντας τον αριθμό θανάτων και το είδος των θανάτων με το είδος της διατροφής.

 

Όσοι έτρωγαν καυτερή, κόκκινη πιπεριά, τείνουν να ζουν παραπάνω χάρη στην καψαϊκίνη που βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μάλιστα, ο μέσος καταναλωτής των καυτερών πιπεριών είναι νεότερος, άνδρας, λευκός, που καπνίζει, πίνει αλκοόλ, έχει χαμηλότερη χοληστερίνη, χαμηλότερο εισόδημα και χαμηλότερη μόρφωση, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καυτερές πιπεριές.

kokkini-piperia