, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γ. Μανιάτης: Απαίτηση να δοθούν οι 3 άδειες για τα Μεταλλεία Χαλκιδικής

Συνάντηση είχε σήμερα ο Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης με τους εκπροσώπους των Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, για τις άδειες που δεν έχουν ακόμα υπογραφεί.
Ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε τα εξής:
Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Γι’ άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει τον αντιαναπτυξιακό ιδεοληπτικό της χαρακτήρα. Καθυστερεί αδικαιολόγητα την προώθηση 3 αδειών που θα διευκολύνουν την επένδυση, άδειες μάλιστα οι οποίες έχουν βαθύτατα φιλοπεριβαλλοντικό χαρακτήρα (όπως π.χ. αναβάθμιση μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, μονάδα λιθογόμωσης για ασφάλιση μεταλλευτικών στοών). Η υπογραφή των αδειών αυτών, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα προκαλέσει την άμεση πρόσληψη 600 εργαζομένων στα Μεταλλεία και την πρόσληψη άλλων 400 μέσα στον Μάιο, δηλ. συνολικά 1.000 εργαζόμενοι από τις τοπικές κοινωνίες.
Απαιτούμε από  την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ολοκληρώσει όλους τους σχετικούς ελέγχους και δεν έχει εντοπιστεί κανένα πρόβλημα στους σχετικούς φακέλους.
Συνιστά εγκληματική ολιγωρία, εθνική και κοινωνική, όταν η ανεργία της χώρας βρίσκεται στα ύψη, οι αρμόδιοι της κυβέρνησης όχι μόνο να μην προσελκύουν νέες επενδύσεις, αλλά και να καθυστερούν την προώθηση υφισταμένων που δημιουργούν τόσες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.