, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Έξι χρόνια σε συνοδό ατόμων με ειδικές ανάγκες για ασελγείς πράξεις σε ανήλικο

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ένας 25χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης, επειδή, ως συνοδός παιδιών με ειδικές ανάγκες σε καλοκαιρινή κατασκήνωση, προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον ανήλικου. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, αλλά αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του εφετείου.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 σε κατασκήνωση που διοργάνωσε σωματείο με σπαστικά παιδιά στη Χαλκιδική, ενώ πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία άλλων συνοδών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το θύμα ήταν ένα 17χρονο αγόρι με οριακή νοημοσύνη και η καταγγελλόμενη πράξη έλαβε χώρα στις τουαλέτες της κατασκήνωσης.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και τα «έριξε» στο θύμα, λέγοντας ότι ήταν διαχυτικό απέναντί του. «Ήθελε αγκαλιές και του είπα ότι απαγορεύεται», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ηλικία του αγοριού φαινόταν μεγαλύτερη.
Το ΜΟΔ τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία και αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια ο 25χρονος να βγει από τις φυλακές όπου κρατείτο ως προφυλακιστέος.
Εν τω μεταξύ, στις Σέρρες, συνελήφθη 43χρονος «σάτυρος», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι προέβη σε αυτοϊκανοποίηση των γενετήσιων ορμών του μπροστά σε κοινή θέα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις. Μάλιστα, η πράξη του φαίνεται ότι ήταν επαναλαμβανόμενη, καθώς κατά το τελευταίο τρίμηνο προέβη άλλες δύο φορές στην ίδια ενέργεια.
 
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.