, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πρώτο βραβείο στις ΗΠΑ απέσπασε το νοσοκομείο Θεαγένειο

Πρώτο βραβείο καλύτερης παρουσίασης  θωρακοσκοπικής επέμβασης,  απέσπασε σε διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις Η.Π.Α., η Θωρακοχειρουργική – Ογκολογική Κλινική του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Νικόλαος Γ. Μπαρμπετάκης, Χειρουργός Θώρακος  και η ομάδα της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Θεαγενείου (Δ. Παλιούρας, Θ. Ράλλης, Α. Γωγάκος, Ν. Σχίζας) βραβεύθηκαν για την παρουσίαση μιας τεχνικά απαιτητικής  θωρακοσκοπικής επέμβασης καθώς και την επιτυχή εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής.
Η νέα αυτή τιμητική διάκριση για τη Θωρακοχειρουργική – Ογκολογική Κλινική του Θεαγενείου, ήρθε τρία έτη μετά την αναγνώρισή της κατόπιν αξιολόγησης,  ως Κέντρο Αριστείας (Center of Excellence) για την Ελάχιστα Επεμβατική Θωρακοχειρουργική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα η Κλινική λειτουργεί ως Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Θωρακοσκοπικής Χειρουργικής έχοντας ήδη εκπαιδεύσει ικανό αριθμό αλλοδαπών θωρακοχειρουργών.
Όπως ανέφερε ο Δρ. Νικόλαος Μπαρμπετάκης υπεύθυνος της Θωρακοχειρουργικής Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγενείου «η εφαρμογή της προηγμένης θωρακοσκοπικής χειρουργικής αποτελεί το  παρόν και το μέλλον της Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής. Η κλινική μας συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει από το 2006 και προσφέρει σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους με τεχνολογίες αιχμής παρά την οικονομική κρίση,  με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ογκολογικούς ασθενείς. Η βράβευση της θωρακοχειρουργικής μας ομάδας και η διεθνής αναγνώριση της προσπάθειάς μας , δείχνει το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής Ιατρικής  και μας κάνει όλους υπερήφανους».
Η Θωρακοχειρουργική Κλινική του Θεαγενείου έκλεισε 40 έτη (1976-2016) αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς  και συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.