, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γιατί συναντήθηκαν Καμίνης, Αναστασιάδης και Δημοσχάκης;

Πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο της Αθήνας,  συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη , με τον Αν.  Τομεάρχη Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού,  Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ.  Σάββα Αναστασιάδη και τον  Αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη.
  Το θέμα που απασχόλησε τους τρεις άνδρες ήταν  η ανέγερση του Ελληνικού  Σχολικού Συγκροτήματος  στο Μόναχο.
Η ιστορία της ανέγερσης  ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο ξεκινά το 2001, όταν  ο  τότε Δήμαρχος  του Μονάχου κ. Christian Ude, παραχώρησε  ένα οικόπεδο 15.000 τ.μ. , έναντι χαμηλού τιμήματος, στην κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, χρονοδιάγραμμα κατασκευής και ρήτρα επιστροφής αν δεν είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του μέσα στο χρονοδιάγραμμα.
Επιπλέον  είχε συμφωνηθεί , η χρηματοδότηση για την ανέγερση του συγκροτήματος  από την γερμανική πλευρά κατά 80% .
Οι εργασίες κατασκευής του συγκροτήματος ξεκίνησαν το 2008 και συνεχίστηκαν μέχρι το 2015, ενώ  υπήρχε η δέσμευση να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30-06-2016.
Τον Ιούλιο του 2016, ενεργοποιήθηκε η ρήτρα επιστροφής του οικοπέδου και η κατεδάφιση των μέχρι τότε κατασκευών.
Έκτοτε η Νέα Δημοκρατία πιέζει προς κάθε κατεύθυνση , μέσω των αρμόδιων οργάνων της , έτσι ώστε να ανακληθεί η απόφαση και να συνεχιστεί η κατασκευή του Σχολικού Συγκροτήματος στο Μόναχο.
   Στη σημερινή συνάντηση ο Δήμαρχος Αθηναίων αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς από τους κ.κ. Αναστασιάδη και Δημοσχάκη  για το θέμα της ανέγερσης του Ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο, δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες από την πλευρά του, έτσι ώστε να ανακαλέσει ο Δήμαρχος Μονάχου την απόφασή του και να συνεχιστεί η κατασκευή του Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος.
 
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.