, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Στην Ρώμη μεταβαίνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας!

Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα θα βρεθεί στη Ρώμη για μια σειρά δράσεων παρουσίασης της Π.Κ.Μ. στην ιταλική αγορά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών προβολής και διαφήμισης της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κεντρική εκδήλωση – παρουσίαση της Π.Κ.Μ. θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ελληνικής πρεσβείας, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρώμη Θεμιστοκλή Δεμίρη, με προσκεκλημένους καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγους, διευθυντές σχολικών μονάδων της Ρώμης και της ευρύτερης περιοχής του Λάτιου, δημοσιογράφους και tour operators, στους οποίους θα γίνει διανομή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού της Περιφέρειας.
Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε δύο ιστορικές μορφές της Κεντρικής Μακεδονίας,  το Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρώμη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη της Π.Κ.Μ. Γιάννη Γιώργο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. Αλέξανδρου Θάνο, χαιρετισμοί – ομιλίες από Ιταλούς δημοσιογράφους και αρχαιολόγους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του περιοδικού ARCHEO Andreas Steiner και ο αρχαιολόγος Carlo Casi, που θα μιλήσουν για την Κεντρική Μακεδονία.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ MONEY ART της RAI διάρκειας 30 λεπτών, το οποίο γυρίστηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Θα ακολουθήσουν συζήτηση και συνεντεύξεις.
Στις 21 και στις 22 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο του Vulci, με σκοπό τη συνέχιση των επαφών που ήδη έχουν ξεκινήσει μεταξύ της ιταλικής και της ελληνικής πλευράς, με στόχο την αδελφοποίηση μεταξύ του Μουσείου του Vulci και του Βυζαντινού Μουσείου της Θεσσαλονίκης.
Η οργάνωση γίνεται με τη συμβολή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.
Στόχος-αγορά των δράσεων είναι η Ιταλία, οι επισκέπτες της οποίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κεντρική Μακεδονία αποτελούν σημαντικό οικονομικό μέγεθος.
Στις εκδηλώσεις θα αναδειχθούν σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αρχαιολογικοί χώροι (Αμφίπολη-Τύμβος Καστά, Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Αρχαία Στάγειρα), μνημεία της UNESCO στη Θεσσαλονίκη, υγροβιότοποι (λίμνη Κερκίνη. Δέλτα Αξιού κλπ), σπήλαια (Αλιστράτη, Πετράλωνα κλπ), που, εκτός των άλλων, προσφέρονται ως αντικείμενο εκπαιδευτικής ενημέρωσης, αλλά και ως ιδανικές τοποθεσίες για σχολικές εκδρομές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.