, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Εξιχνίασαν ένοπλη απόπειρα ληστείας μετά…από 3,5 χρόνια στη Χαλκδική

Η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ένοπλης απόπειρας ληστείας που διαπράχθηκε πριν από 3,5 χρόνια σε κοσμηματοπωλείο σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου, καθώς και συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας και της οπλοχρησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης, οι προαναφερόμενοι βραδινές ώρες της 21ης Ιουνίου 2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο σε περιοχή της Χαλκιδικής, εντός του οποίου βρισκόταν η 56χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια και με την απειλή όπλου που έφερε ο ένας εξ’ αυτών της ζήτησαν να τοποθετήσει εντός σακούλας χρήματα και κοσμήματα.

Κατά την παραμονή τους στο κατάστημα η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον 61χρονο ημεδαπό σύζυγο της ιδιοκτήτριας, ο οποίος εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο και συνεπλάκη μαζί τους , με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν σε βάρος του μία φορά χωρίς να τον τραυματίσουν και να διαφύγουν χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε .

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος είναι δραπέτης καταστήματος κράτησης της χώρας, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.