, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο Ψαρογιάννη Ιωάννη, τον Γεν. Γραμματέα Καμούρα Κλέαρχο, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και του προεδρείου της Ομοσπονδίας Πλευρίτη Κων/νο και Κουκουφίκη Σταύρο, μαζί με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Αριστείδη Μπαρμπούτη, συναντήθηκαν με το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τομεάρχη της Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Στη συνάντηση με τον Τομεάρχη της Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά την οποία συμμετείχαν ο κ. Λάμπρος Καούδης, μέλος του τομέα κοινοβουλευτικού έργου μεταναστευτικής πολιτικής της Ν.Δ., ο κ. Δημήτριος Μπουραζάνας, μέλος της Ν.Δ. στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής και ο κ. Δημήτριος Δαγκλής, αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., εκφράστηκε, μεταξύ άλλων, η ανησυχία μας για τα κρούσματα βίας, τις συμπλοκές και τις αλληλοεπιθέσεις των μεταναστών, που καταγράφονται εντός και εκτός των κέντρων φιλοξενίας, ενώ επισημάνθηκαν οι πολλές περιπτώσεις των μεταναστών που διαμένουν σ’ αυτά τα κέντρα και έχουν συλληφθεί για τέλεση διαφόρων εγκληματικών πράξεων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι ελάχιστοι Αστυνομικοί, που εργάζονται ανά βάρδια σ’ αυτές τις δομές, να μην μπορούν να επεμβαίνουν σε τέτοιου είδους περιστατικά και φυσικά να βιώνουν μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση για τη σωματική τους ακεραιότητα. Παράλληλα, γνωστοποιήσαμε στον κ. Βουλευτή την πρόταση που είχαμε καταθέσει και κατά το παρελθόν σχετικά με την παραχώρηση των καθηκόντων, που αφορούν τα κέντρα φιλοξενίας, στις Ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς θεωρούμε ότι οι ένστολοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα με αυτά. Εκφράστηκε ο φόβος μας για πιθανή «γκετοποίηση»  των κέντρων φιλοξενίας και μετατροπή αυτών σε εκκολαπτήρια εγκληματικότητας, σε περίπτωση που δε δράσει έγκαιρα η πολιτεία.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, έχοντας απόλυτη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα κέντρα φιλοξενίας, αφού αρχικά εξήρε το έργο των Αστυνομικών και ιδίως αυτών που με οποιονδήποτε τρόπο συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, τόνισε ότι το ελάχιστο που θα πρέπει να πράξει η πολιτεία, ως ανταπόδοση, είναι η αναγνώριση της αξίας της καθημερινής προσφοράς των ένστολων.  Αναφέρθηκε στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίες, μαζί με τις επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες, δημιουργούν καταστάσεις βίας και εξέγερσης. Θα έπρεπε, ανέφερε χαρακτηριστικά, να το γνωρίζει η κεντρική εξουσία, ενώ για τη εκτόνωση της κρίσης έκανε λόγο για την επαναφορά των Κέντρων Φιλοξενίας κλειστού τύπου, όπως αυτά λειτουργούσαν παλαιότερα, στην Αττική, στην Κόρινθο κ.τ.λ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ολοκλήρωσε, θα εξετάζεται ποιοι πραγματικά δικαιούνται της προστασίας του Ασύλου, χωρίς να υπάρχει αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση, ενώ οι επιτήδειοι που εμπλέκονται σε παράνομα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών αυτομάτως θα οδηγηθούν σε περιορισμό τη δράση τους.
Η  Ένωσή μας θα συνεχίσει, προς κάθε κατεύθυνση, να γνωστοποιεί τους κινδύνους αλλά και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τους οποίες καλούνται οι συνάδελφοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.