, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησε η εποχή Τραμπ: Το Ουαϊόμινγκ… απαγορεύει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;!

Μία ομάδα Ρεπουμπλικάνων νομοθετών στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσαν προς έγκριση ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει ουσιαστικά την πώληση αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην πολιτεία. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προβλέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο οι εταιρείες παροχής ενέργειας για την αγορά ενέργειας που παράγεται από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεγάλης κλίμακας.
Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από εκπροσώπους των επαρχιών της πολιτείας που παράγουν άνθρακα. Αν τεθεί σε ισχύ, θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις ενέργειας να χρησιμοποιούν ενέργεια από μόνο εγκεκριμένες πηγές, όπως το φυσικό αέριο, η πυρηνική και υδροηλεκτρική ενέργεια και φυσικά το πετρέλαιο. Ο μέσος πολίτης θα μπορεί ακόμα να εγκαταστήσει μία ηλιακή ή αιολική μονάδα στην οροφή ή την αυλή του σπιτιού του.
Αρκετοί κάτοικοι της πολιτείας έχουν ήδη αντιδράσει έντονα στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, αλλά σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ντέιβιντ Μίλερ, επικεφαλής της ομάδας που το κατέθεσε, ο στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι οι κάτοικοι της πολιτείας θα έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια.
«Το Ουαϊόμινγκ είναι μία πολιτεία με μεγάλο δυναμικό αιολικής ενέργειας. Ωστόσο, παράγουμε επίσης πολλή συμβατική ενέργεια, που υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται εδώ από τον άνθρακα είναι από τις πιο φθηνές στη χώρα. Θέλουμε οι κάτοικοι της πολιτείας να επωφεληθούν από αυτή τη χαμηλή τιμή», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δει το Ουαϊόμινγκ να είναι σαν άλλες πολιτείες που ζητούν από τις εταιρείες ενέργειας να παρέχουν «ακριβότερη» ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα επιτρέπει στους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην πολιτεία να πωλούν σε πελάτες εκτός του Ουαϊόμινγκ χωρίς ποινή. Ωστόσο, το κόστος της πώλησης εντός πολιτείας θα είναι δέκα δολάρια ανά μεγαβατώρα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι υπερτερούν σημαντικά των Δημοκρατών στη Γερουσία και τα άλλα νομοθετικά σώματα της πολιτείας, αλλά οι πιθανότητες υπερψήφισης του νομοσχεδίου βρίσκονται στο 50%, σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου του Μίλερ.
Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.