, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τραγωδία: 16 νεκροί μαθητές σε σύγκρουση λεωφορείου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τουλάχιστον 16 μαθητές, ηλικίας από 16 έως 18 ετών, σκοτώθηκαν και άλλοι 39 τραυματίστηκαν, όταν ένα ουγγρικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές προσέκρουσε χθες Παρασκευή το βράδυ σε έναν πυλώνα και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια έξοδο του αυτοκινητοδρόμου της Βερόνας στη βόρεια Ιταλία με κατεύθυνση την Βενετία, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής και σύμφωνα με τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών οι δέκα εξ αυτών δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ οι 29 έχουν τραυματιστεί ελαφρά.
Η πυροσβεστική ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουση. «Υπάρχουν πολλά θύματα», πρόσθεσε.

Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν Ούγγροι μαθητές, ηλικίας 16 με 18 ετών
Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στο λεωφορείο υπήρχαν περίπου 55 επιβάτες, εκ των οποίων οι 15 απουσίαζαν από την καταμέτρηση μετά το δυστύχημα. Όπως αναφέρει στον ιστότοπό της, 16 πτώματα έχουν ανασυρθεί από το λεωφορείο, όμως ο απολογισμός είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος.

Οι επιζώντες κάνουν λόγω για φρίκη, ενώ οι Ιταλικές Αρχές προσπαθούν να διασώσουν οποιοδήποτε χρήσιμο στοιχείο για την διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας.
Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.