, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στους δρόμους από σήμερα οι αγρότες

Ζεσταίνουν τα… τρακτέρ τους οι αγρότες που από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις. Τα βασικά σημεία όπου θα στρατοπεδεύσουν τα τρακτέρ σε ότι αφορά τις δυνάμεις του πανελλαδικού συντονιστικού των μπλόκων, είναι ο κόμβος της Νίκαιας και η διασταύρωση Αργυροπουλίου στο ύψος της Μελούνας όπου θα συγκεντρωθούν οι αγρότες από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα. Φυσικά κινητοποιήσεις θα υπάρξουν και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.
“Είμαστε έτοιμοι για τις κινητοποιήσεις. Το πρώτο ραντεβού έχει δοθεί στις 23 Ιανουαρίου. Στις 11 το πρωί θα πάμε με τα τρακτέρ μας στο δημαρχείο Βέροιας, όπου εκτός από τους αγρότες θα δώσουν το παρών και άλλοι φορείς. Μετά θα πάμε στην Κουλούρα”, τόνισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.
Ο ίδιος επισήμανε ότι : “η κατάσταση δεν πάει άλλο. Εχει φθάσει στο απροχώρητο. Το ασφαλιστικό και η φορολογία δεν μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε. Παράλληλα υπάρχουν και μια σειρά από άλλα προβλήματα που πρέπει το σημαντικότερο να λυθούν, όπως τα εργατικά”, ολοκλήρωσε ο κ. Χαλκίδης.
«Από Δευτέρα θα υπάρξουν και τρακτέρ στους δρόμους» λέει ο Βαγγέλης Μπούτας
«Υπάρχουν οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Από Δευτέρα θα υπάρξουν και τρακτέρ στους δρόμους»: με αυτά τα λόγια ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο FM 104”, στις κινητοποιήσεις των αγροτών, που προγραμματίζονται από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Διευκρίνισε επίσης ότι ο προγραμματισμός «αναπροσαρμόζεται ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές».
Πέρα από το στήσιμο μπλόκων, αγρότες θα προβούν και σε διαμαρτυρίες «σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ» όπως και σε τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, ενώ τρακτέρ θα μετακινηθούν σε πλατείες χωριών.
Δείτε επίσης:

Συντονιστική Επιτροπή Κ. Μακεδονίας ενόψει κινητοποιήσεων των αγροτών

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.