, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Θρίλερ με τους θανάτους γιαγιάς και εγγονής στη Θεσσαλονίκη

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφανθεί για την προφυλάκιση ή μη ενός 43χρονου πανεπιστημιακού, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο δύο γυναικών, μίας 86χρονης και της 34χρονης εγγονής της…
Οι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση, τον Αύγουστο του 2013. Ο κατηγορούμενος, σύζυγος της 34χρονης,  απολογήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε τακτικό ανακριτή, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τη διπλή δολοφονία, ενώ φέρεται να απέδωσε την εμπλοκή του σε «σκευωρία» την οποία «έστησε» η οικογένεια των δύο γυναικών.
Ο ανακριτής Στ’ Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, αλλά η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων είχε αντίθετη γνώμη, τασσόμενη υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ τους καλείται να άρει τις επόμενες μέρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υπόθεση, που μοιάζει με θρίλερ, διαδραματίστηκε το καλοκαίρι του 2013, όταν σε διάστημα λίγων ημερών πέθαναν γιαγιά και εγγονή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονταν, προκαλώντας προβληματισμό στους θεράποντες γιατρούς. Πρώτα έχασε τη ζωή της η 86χρονη κι έπειτα από λίγα 24ωρα η 32χρονη εγγονή της. Κοινό χαρακτηριστικό ήταν ότι στα σπλάχνα τους ανιχνεύτηκαν μεγάλες ποσότητες αρσενικού.
Η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία οδήγησε, ύστερα από αλλεπάλληλες έρευνες, στην πιθανότητα οι θάνατοι να οφείλονται σε δηλητηρίαση, συμπέρασμα που κινητοποίησε τους επιστήμονες. Με δεδομένο ότι το αρσενικό που εμπεριέχεται στις τροφές σε συνήθη ποσότητα δεν είναι ικανό να προκαλέσει θάνατο, αποφασίστηκε, λίγους μήνες αργότερα, να γίνει εκταφή των δύο σορών από τα κοιμητήρια της Θέρμης, προκειμένου να διεξαχθούν συγκριτικές αναλύσεις.
Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις υποψίες των επιστημόνων και την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει ποινικά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η δικογραφία εστάλη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή. Από την περαιτέρω ποινική διερεύνηση προσωποποιήθηκε η δίωξη κι ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει ο 43χρονος ακαδημαϊκός, για την τύχη του οποίου θα αποφασίσει με βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.