, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πολυτέλεια συνδυασμένη με αρμονία της φύσης

Του Βαγγέλη Μπαντέ
Γνωρίζαμε έως τώρα για τα πολυτελή ξενοδοχεία που προσφέρουν φιλοξενία πέντε αστέρων. Τώρα στο νομό Πιερίας φτιάχνεται ένα υπερπολυτελές κάμπινγκ, πέντε αστέρων. Ο εμπνευστής του, ένας Έλληνας ομογενής κροίσος. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιώργος Σπυριδόπουλος, κατάγεται από την Κατερίνη. Έφυγε από την πατρίδα του, περίπου μισό αιώνα πριν, για να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, μετά από σκληρή δουλειά τα κατάφερε. Σήμερα, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ως επενδυτής.
Καινοτομική επένδυση
Ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, έχοντας μαζί του, δύο ακόμη Ελληνοαμερικανούς φίλους του, επιχειρηματίες, το Χρήστο Χιονίδη και το Γιώργο Δεληγιαννίδη, σχεδιάζουν να φτιάξουν το πρώτο κάμπινγκ πέντε αστέρων που θα λειτουργήσει στη χώρα μας, στη Σκοτίνα Πιερίας.  «Πριν ακόμη ξεσπάσει η οικονομική κρίση ήθελα να επενδύσω στην Ελλάδα, ώστε να έχω ένα κίνητρο για να έρχομαι στην πατρίδα, καθώς η σύζυγος μου και  τα παιδιά μου είναι στις ΗΠΑ», είπε στην KARFITSA ο Γιώργος Σπυριδόπουλος.
%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-2
Από το τυπογραφείο του «Ελληνικού Βορρά»  στη Βοστώνη
Σε ηλικία 23 ετών ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, αν και εργαζόταν ως τυπογράφος στην ιστορική εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς»,  παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει την  πατρίδα του, μεταναστεύοντας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τον Μάρτιο του 1969, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο θείος του, βρίσκεται στην Αμερική. Τους πρώτους οχτώ μήνες εργαζόταν σε τυπογραφείο και στη συνέχεια προσλαμβάνεται σε μια βιοτεχνική μονάδα παραγωγής σφραγίδων κ.α. Παράλληλα, εργάζεται και σε μία πιτσαρία ενός συντοπίτη του Κατερινιώτη, για να συμπληρώνει το εισόδημά του. Έπειτα από σκληρή δουλεία και μέσα σε δύο χρόνια καταφέρνει  να αγοράσει μια μικρή πιτσαρία στη Βοστώνη. Πλέον το όνειρο του, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Τα κέρδη της πιτσαρίας τα επενδύει σε χώρους εστίασης και αναψυχής. Επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στο real estate. Σήμερα, έχει στην κατοχή του δεκάδες κτίρια και κέντρα διασκέδασης στη Βοστώνη και είναι πρόεδρος σε ποδοσφαιρική ομάδα της ομογένειας.  «Όταν έφυγα από την Ελλάδα είχα στεναχωρηθεί, αλλά από την πρώτη στιγμή έβγαζα τα διπλάσια χρήματα. Ήθελα να ζήσω το όνειρο της Αμερικής, κάτι που όλοι θέλουν, αλλά από ζήλια δεν το παραδέχονται» λέει.
Επενδυτικό δαιμόνιο και αγάπη για τον τόπο
Το ενδιαφέρον του για επενδύσεις υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια. Ο αυτοδημιούργητος ομογενής επιχειρηματίας κάθε χρόνο επισκέπτεται την πατρίδα. Στα σχέδια του ήταν να κατασκευάσει ένα πολυώροφο παρκινγκ στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, αλλά έκανε πίσω λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από αρχαιολογικά ευρήματα. Επίσης, ενδιαφέρθηκε να αγοράσει μια τεράστια έκταση στη Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, αλλά το κόστος της επένδυσης για τον ίδιο ήταν τεράστιο.
Η επένδυση στη Σκοτίνα Πιερίας
Ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, μαζί με  τους Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη, προχωρούν σε μια επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Σε έκταση 487 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 427 μισθώθηκαν για 60 χρόνια από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατόπιν διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης τον Μάιο του 2013. Τα άλλα 60 προστέθηκαν ως έκταση του ΟΣΕ, που νοικιάστηκε. Στόχος τους, είναι να ξεκινήσει η πρώτη φάση της επένδυσης το φετινό καλοκαίρι και μέχρι το 2019 όλη η τουριστική υποδομή να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Με τη λειτουργία του πρώτου πολυτελούς κάμπινγκ στη χώρα μας η εταιρεία στοχεύει στη προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών που τους αρέσει αυτός ο τρόπος διακοπών, η άμεση επαφή με τη φύση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.