, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη για την προσχώρηση του Ι. Φωτήλα στη ΝΔ

Με ανάρτηση του στο facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατέκρινε όσους αποχώρησαν από το κόμμα και προσχώρησαν σε άλλα, δείχνοντας μάλιστα την ενόχλησή του για τις ευχαριστίες που αποδίδουν στους προέδρους των άλλων κομμάτων και όχι στον ίδιο, με το κόμμα του οποίου εξελέγησαν βουλευτές.
Δεν θα μοιάσουμε στο τέρας που πολεμάμε
«Πριν από λίγο έμαθα ότι ένας βουλευτής που είχε εκλεγεί με το Ποτάμι προσχώρησε επισήμως σε ένα άλλο κόμμα. Την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένας άλλος βουλευτής σε διαφορετικό κόμμα. Ίσως αύριο να ακολουθήσει και κάποιος τρίτος. Θλίψη. Θυμάμαι τις περιοδείες μαζί τους. Δεν θυμάμαι εκείνους στις περιοδείες. Θυμάμαι όμως τους εθελοντές, το πάθος τους και την προσπάθειά τους να τους βγάλουν βουλευτές. Να ανοίγουν τις πόρτες και να τους συστήνουν.
Θυμάμαι και τη διαβεβαίωση. «Αν κάτι τσακίσει και διαφωνήσω θα φύγω και θα αφήσω την έδρα μου στον επόμενο». Δεν διαφώνησαν. Απλά ένιωσαν ανασφάλεια και πήγαν – όπως είπε ένας από αυτούς – «κάπου σίγουρα». Και τώρα, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν μόνο τους αρχηγούς που τους δέχτηκαν. Ούτε μια λέξη για όλους αυτούς που τους έβγαλαν βουλευτές. Μόνο «ευχαριστώ το νέο μου αρχηγό». Και μετά, όταν έρθουν οι προεκλογικές μέρες θα τους ακούσετε να λένε «για την Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει». Πώς να αλλάξει η έρμη αν δεν αλλάξουμε εμείς; Αν η πολιτική παραμείνει καριέρα χωρίς αρχές. Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, για βουλευτές και για αρχηγούς. Δεν θα τους πω τίποτε άλλο. Να αναλογιστούν όμως ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες.
Όσο για μας, εμάς που δημιουργήσαμε το Ποτάμι, θα επιμείνουμε. Δεν θα μοιάσουμε στο τέρας που πολεμάμε. Το σκαρί έχει υποστεί πολλές ζημιές, αλλά έτσι είναι όταν ταξιδεύεις σε αχαρτογράφητα νερά. Θα ξαναβγούμε στα ανοιχτά. Σας το υπόσχομαι.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.