, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ: "Η προβλήτα Α΄ του λιμανιού να παραμείνει στην πόλη"

Υπέρ της απόδοσης του πρώτου προβλήτα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης στην πόλη τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή επιτροπή του κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

“Σε ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού και περιπάτου ο οποίος συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος Θεσσαλονικέων έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια η προβλήτα Α΄ του Λιμανιού.

Ιδιαίτερα οι πολιτιστικές δραστηριότητες, με επίκεντρο τις κινηματογραφικές αίθουσες του Φεστιβάλ (αποθήκες 1 και Δ), τα μουσεία κινηματογράφου και φωτογραφίας (αποθήκη Α) και κρατικό μουσείο σύγχρονης τέχνης (αποθήκη Β1), αποτελούν έναν πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο της πόλης.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ήταν πάντοτε υπέρ της απόδοσης του προβλήτα Α΄ στην πόλη και η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε από την πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου και εν όψει της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί πως ο χώρος και τα κτίρια πρέπει να διατηρήσουν τη σημερινή τους χρήση ως χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Οι αποθήκες οι οποίες στεγάζουν πολιτιστικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα η αποθήκη Γ΄ η οποία αποτελεί το κέντρο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και άλλων πολιτιστικών δράσεων δεν πρέπει να παραχωρηθεί σε άλλον φορέα αλλά να διατηρήσει τη σημερινή της χρήση”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.