, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τραμπ: Διέταξε κατασκευή τείχους για να μην εισέρχονται παράνομοι μετανάστες στις ΗΠΑ

Την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό διέταξε, εχθές, από την έδρα του Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να καταστείλει την εισροή παράνομων μεταναστών στη χώρα σε συνδυασμό με την συνεχή προσπάθεια να βρεθούν οι παράνομοι που βρίσκονται ήδη εκεί.
Με αυτό τον γνώμονα, προχώρησε στην αναβίωση προγραμμάτων που επιτρέπουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις τοπικές και κρατικές υπηρεσίες του νόμου για τη σύλληψη και κράτηση παράνομων μεταναστών με ποινικό μητρώο και τη βοήθεια στην απέλασή τους.
Επίσης, προγραμμάτισε να πατάξει τη νόμιμη μετανάστευση, ενώ σε οκτασέλιδο σχέδιο του εκτελεστικού διατάγματος πρόκειται να εμποδίσει την είσοδο Σύριων προσφύγων στη χώρα απ’ αόριστον.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, “Θα γίνει πολύ δύσκολη η είσοδος στη χώρα. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι πολύ εύκολο.”
Στον αντίποδα, ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πιένα Νιέτο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, κατήγγειλε την απόφαση του δισεκατομμυριούχου προέδρου, τονίζοντας πως το Μεξικό δεν θα πληρώσει κανένα τείχος.
“Λυπάμαι και καταδικάζω την απόφαση των ΗΠΑ να συνεχίσει την κατασκευή του τείχους, το οποίο εδώ και χρόνια αντί να μας ενώνει, μας διχάζει. Το Μεξικό δεν πιστεύει στα τείχη. Το έχω πει πολλές φορές: το Μεξικό δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.