, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Ηλίας Μαμαλάκης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη… (ΦΩΤΟ)

Της Αρετής Τασούλα
Με δύο εκρηκτικά πιάτα, που συνδυάζουν άρτια τις γεύσεις στον ουρανίσκο, ο Ηλίας Μαμαλάκης επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, “εκθέτοντας” τα αριστουργήματά του σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων εστίασης.
Το «γυροτλού», ως παράφραση του όρου γιαουρτλού, αποτελεί ένα έδεσμα τραγανής πίτας, με μους δουλεμένου γιαουρτιού, κόκκινη σάλτσα με μυστική συνταγή του κ. Μαμαλάκη, συνοδευμένο με γύρο του καταστήματος. «Η κόκκινη σάλτσα, έτσι όπως την έφτιαξε ο Ηλίας για εμάς, ταιριάζει αποκλειστικά με τον χοιρινό γύρο και όχι άλλα κρέατα. Αυτό που φημίζεται ο κύριος Μαμαλάκης είναι η τέλεια μπουκιά. Στο συγκεκριμένο πιάτο πρέπει να δοκιμάσετε ταυτόχρονα και τα τέσσερα συστατικά», αναφέρει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ του καταστήματος, Θωμάς Μπακιρτζής.
Η «τριλογία» αποτελεί τριπλή πανδαισία γεύσεων, με αράβικη πίτα σερβιρισμένη με ελληνικό μπιφτέκι, μανούρι σχάρας και  μία σπέσιαλ δροσερή σως του σεφ, μία πίτα γυροτλού και μία πίτα με λουκάνικο μαύρου χοίρου στη σχάρα. Όλα είναι γαρνιρισμένα με σαλάτα και πατάτες τηγανητές. «Στην τριλογία η ιδιαιτερότητα είναι πως το μπιφτέκι είναι ζυμωμένο, όχι τα κλασικά μπέργκερ που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια», σχολιάζει σχετικά ο κ. Μπακιρτζής.
trilogia_low
Να σημειωθεί πως ο κ. Μαμαλάκης θα βρίσκεται στο κατάστημα την Κυριακή προκειμένου να παρουσιάσει τα πιάτα του και να συνομιλήσει με τον κόσμο.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.