, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπόθεση θρίλερ: Προφυλακίστηκε λέκτορας του ΑΠΘ για διπλή δολοφονία

Την προφυλάκιση του 43χρονου πανεπιστημιακού που κατηγορείται για τη διπλή δολοφονία, γιαγιάς και εγγονής, από δηλητηρίαση με αρσενικό, αποφάνθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε.
Το Δικαστικό Συμβούλιο ήρε τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα στον 6ο τακτικό ανακριτή και την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, υπέρ του πρώτου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του 43χρονου -κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία κατά συρροή- ο ανακριτής είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής του κράτησης, ενώ η εισαγγελέας είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η υπόθεση, που μοιάζει με θρίλερ, διαδραματίστηκε το καλοκαίρι του 2013, όταν σε διάστημα λίγων ημερών άφησαν την τελευταία τους πνοή η 34χρονη εγγονή -σύζυγος του κατηγορούμενου πανεπιστημιακού- και η 86χρονη γιαγιά της. Οι άτυχες γυναίκες νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, όπου και πέθαναν. Πρώτη πέθανε η ηλικιωμένη κι έπειτα από λίγα 24ωρα η εγγονή της.
Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης έδειξαν ότι η κοπέλα πέθανε από χρήση του δηλητηρίου, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Η δηλητηρίαση διαπιστώθηκε ότι ήταν η αιτία θανάτου και της γιαγιάς, ενώ από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ενοχοποιήθηκε η τροφή για τη δηλητηρίαση των δύο γυναικών. Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.