, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, επιστρέφουν οι αγρότες

Κλειστή παραμένει μέχρι και αυτήν την ώρα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, ενώ στο σημείο επιστρέφουν οι δυνάμεις αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής που επιχείρησαν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μέσω άλλων παρακαμπτηρίων οδών και τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Η αστυνομία σταμάτησε αγρότες και κτηνοτρόφους που κινούνταν προς τον Προμαχώνα στα εξής σημεία: κάτω από τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των Λουτρών. Οι αγρότες, πεζή, έκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες την Εγνατία οδό.
Τονίζεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να φτάσουν στον Προμαχώνα όχι για να αποκλείσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αλλά προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση θα κάνουν αργότερα γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να χαράξουν νέα στρατηγική, που πρόκειται να εφαρμόσουν πιθανόν τη Δευτέρα, αφού και αύριο αναμένουν ενίσχυση του μπλόκου τους.newsbeast.gr

#Tags: Σέρρες

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.