, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Παγίδα» μέσω Twitter στήνουν παιδόφιλοι σε μικρά αγόρια και κορίτσια

Μία νέα «μέθοδο» φαίνεται πως χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να στήσουν παγίδα στα ανήλικα παιδιά και μάλιστα μέσω των social media, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, παιδόφιλοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Periscope, μία διαφήμιση ζωντανής μετάδοσης του Twitter, προκειμένου να «βομβαρδίσουν» νεαρά αγόρια και κορίτσια με ενοχλητικά αιτήματα, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. 
Η υπηρεσία, που έχει περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες, τους επιτρέπει να τραβούν βίντεο τον εαυτό τους και να τα αναρτούν ζωντανά στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Periscope, οι χρήστες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών, προκειμένου να εγγραφούν στην υπηρεσία.

Ωστόσο, εγείρεται ανησυχία για το γεγονός ότι ακόμη και παιδιά μικρότερης ηλικίας χρησιμοποιούν την εφαρμογή, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένα στις αρρωστημένες ορέξεις των παιδόφιλων που επιδιώκουν να τα εκμεταλλευτούν.
Σύμφωνα με τη Sunday Express, σε ένα βίντεο φαίνεται ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 7-8 ετών να κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού της, ενώ η μητέρα της βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, και παιδόφιλοι να την «βομβαρδίζουν» με αναρτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου.
Χρήστης της εφαρμογής, που μίλησε στην εφημερίδα ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Πολύ σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι αυτοί που σχολίαζαν στο βίντεο δεν ήταν παιδιά της ηλικίας της, αλλά μεγάλοι άνδρες -παιδόφιλοι- που την εκμεταλλεύονταν για τη δική τους ικανοποίηση. Αυτό που υποψιάζομαι ότι συμβαίνει, είναι ότι ένας απ’ αυτούς παρακολουθεί τη ζωντανή μετάδοση και στη συνέχεια προσκαλεί κι άλλους, με αποτέλεσμα η ομάδα τους να μεγαλώνει. Στη συνέχεια ενώνουν τις δυνάμεις για να χειραγωγήσουν το παιδί. Για παράδειγμα ο ένας λέει ‘είσαι τόσο ντροπαλή’ και ένας δεύτερος συμφωνεί μαζί του, μέχρι το παιδί να κάνει αυτό που του ζητάνε», τόνισε.
Το Periscope διαθέτει οδηγίες χρήσης και ζητά από τους χρήστες να μην δημοσιεύουν περιεχόμενο που να σχετίζεται με πορνογραφία και σεξουαλικές πράξεις.«Επίσης, δεν δείχνουμε καμία ανεκτικότητα σε κανενός είδους παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας. ethnos.gr

#Tags: twitter

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.