, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βραβεύτηκαν γιατροί της Θεσσαλονίκης για το έργο τους (ΦΩΤΟ)

 
«Στήριξαν 486 γυναίκες με καρκίνο του μαστού και έκαναν ομάδες ψυχολογικής στήριξης και βιωματικών σεμιναρίων»
Την παραδοσιακή κοπή πίτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» του Νομού Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μέλη, φίλοι αλλά και πολλοί… γιατροί που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου. Σημείο αναφοράς ήταν ο απολογισμός του Συλλόγου για το 2016 και συγκεκριμένα η στήριξη 486 γυναικών με καρκίνο του μαστού, η πραγματοποίηση 3 ομάδων ψυχολογικής στήριξης και 4 βιωματικών σεμιναρίων, όπως τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Κούλα Δερεκενάρη. Επιπλέον, οι εθελόντριες του συλλόγου στήριξαν 360 γυναίκες στο ΑΘΝ Θεαγένειο και στον ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών στην Πυλαία.
Ο σύλλογος παρέχει κάθε χρόνο σε εκατοντάδες ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες γυναίκες δωρεάν εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα, αλλά και ειδικά διαμορφωμένους χώρους με περούκες και είδη που χρειάζονται γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή.
Βραβεία ζωής και προσπάθειας
Στόχος των δραστηριοτήτων του συλλόγου είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και την απομυθοποίησή του. Λίγο πριν κλείσει η βραδιά απονεμήθηκαν βραβεία στους γιατρούς και τους συνεργάτες του Συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα, βραβεία δόθηκαν στους χειρουργούς μαστού Κοντούλη Θεόδωρο, Ροϊδο Άκη, Σαββίδου Κατερίνα, Χατζή Ιωσήφ, Τσαντήλα Βλάσση, Δεσίρης Κλέαρχο, Νατσιόπουλο Ιωάννη, Ζαραμπούκα Κωνσταντίνο, Ουρομίδη Οδυσσέα, Λιάππη Τριαντάφυλλο, Ιντζέ Σταύρο, Σακελαρίου Βασίλειο. Επίσης βραβεία απονεμήθηκαν στην Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, την εκπρόσωπο Παιδικών Σταθμών Δήμου Θεσσαλονίκης Πηνελόπη Λοτσιοπούλου, τον Medical Director της Roche Hellas Σωκράτη Κουλούρη αλλά και τον Βασίλη Τσανταρλιώτη για την πολύτιμη προσφορά του στον σύλλογο.
1-3 almazois2 almazois3 almazois6 almazois9 almazois13

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.