, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στον πρώτο ΣΜΑ (κλειστού τύπου) ο πρόεδρος της ΝΔ (ΦΩΤΟ)

Των Β. Στολάκη και Ελ. Καραβασίλη
Στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Νέας Ευκαρπίας, βρίσκονται εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.Γεράνης ΜητσοτάκηςΠρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη Θεσσαλονίκη μετά το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, η λειτουργία του οποίου θα δώσει ανάσα στην πόλη. Το συγκεκριμένο έργο,είναι προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, κονδύλια που εξασφαλίστηκαν από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους. Χωροθετήθηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Συνδέσμου ΟΤΑ στη Ν. Ευκαρπία, ενώ θα μπορεί να δέχεται ημερησίως 700 τόνους σκουπιδιών σε 24ωρη βάρδια, από όλους τους δήμους του δυτικού τόξου, ενώ η λειτουργία του θα αποσυμφορήσει το ΣΜΑ στον Φοίνικα.
Είναι ο πρώτος στην Ελλάδα κλειστού τύπου ΣΜΑ όπου θα μεταφορτώνεται το 40% των απορριμμάτων του κεντρικού δήμου και τα απορρίμματα των δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Χαλκηδόνας. Τα απορρίμματα των δήμων της ανατολικής Θεσσαλονίκης θα μεταφορτώνονται στο ΣΜΑ του Φοίνικα, ενώ κάποιες δημοτικές ενότητες όπως η Πυλαία και ο Χορτιάτης θα κάνουν χρήση του σταθμού της Ν. Ευκαρπίας, λόγω της μικρότερης χιλιομετρικής απόστασης.
«Μετά από πολλές δυσκολίες παραδίδουμε στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο μεγαλύτερο έργο μετά το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, το οποίο ήταν απαίτηση των δήμων, καθώς με τη λειτουργία του θα μειωθεί σημαντικά το λειτουργικό κόστος των δήμων στον τομέα της καθαριότητας, γεγονός που θα αποτρέψει τους ΟΤΑ να προχωρούν σε αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, ανακουφίζοντας τους πολίτες» είχε πριν προ ημερών στην karfitsa o πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης. “ΓεράνηςΤα οφέλη από τη λειτουργία του θα είναι πολλαπλά, καθώς εκτιμάται ότι τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων των δήμων θα μειωθούν κατά 50% το χρόνο”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.