, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κυνήγι… διαρρηκτών στη Μενεμένη-Μία σύλληψη

Κυνηγητό έπαιξαν χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Αμπελοκήπων με διαρρήκτες, αφού μετά από ληστεία διεξήγαγαν έρευνα και εντόπισαν τους δράστες σε κλεμμένο αυτοκίνητο και ακολούθησε καταδίωξη.
Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες, από το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έπειτα από διάρρηξη πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντόπισαν το εν λόγω όχημα, ωστόσο οι επιβαίνοντες ανάπτυξαν ταχύτητα για να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός του οχήματος, στην περιοχή της Μενεμένης, προσέκρουσε σε ανάχωμα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα και εν συνεχεία, να συλληφθεί ο παραπάνω 38χρονος.
Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, αφού αφαίρεσαν το προαναφερόμενο ΙΧ, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, σε τρεις διαρρήξεις καταστημάτων (πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, καφέ και σχολή οδηγών) στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αφαιρώντας συνολικά, ταμειακή μηχανή, που περιείχε 100 ευρώ, αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρικές συσκευές και χρηματικά ποσά.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι οι παραπάνω, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 31 Ιανουαρίου, προέβησαν σε τέσσερις, επιπλέον, διαρρήξεις καταστημάτων στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του ΙΧ διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ στο σπίτι του 38χρονου, έξι ανδρικά ρολόγια, μία ψηφιακή κάμερα, μία ψηφιακή μηχανή, τρία ηχοσυστήματα αυτοκινήτου, ένα κρουστικό δράπανο και μία σέγα, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.