, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Κεραυνοί» Φίλη κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα

«Μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας εκτόξευσε βέλη για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;»
«Πυροβολώντας» και τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το άκουσαν και 10 εκατομμύρια Έλληνες. Θα βοηθήσουμε να απαλύνουμε τις συνέπειες των νέων μέτρων αλλά επειδή μπορεί να συμβεί να πάρουμε νέα μέτρα θα είναι ακόμη ένα σημείο το οποίο ο αντίπαλος θα το χρεώσει στην πολιτική αναξιοπιστία μας. Όλα μπορείς να τα κάνεις αν είσαι ειλικρινής και τίποτα δεν μπορείς να κάνεις αν ο άλλος σου λέει ότι κοροϊδεύεις τον κόσμο».
Παράλληλα ο πρώην υπουργός είπε πως «ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ» και συνέχισε: «Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, Αυτή την μπαρούφα ποιος την είπε;» διερωτήθηκε. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως γνώριζε ότι πρόκειται για φράση του Αλέξη Τσίπρα.paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.