, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ενισχύσεις 768.769 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τις παρακάτω επιχορηγήσεις ύψους 738.769 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και στις δομές τους, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αυτών των οργανισμών προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. Στον ακόλουθο πίνακα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά:
Περιγραφή Νομός Ποσό
ΟΤΑ Ζηρού Πρεβέζης 425.814,39
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας Αττικής 124.502,00
Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αχαρνών Αττικής 161.946,11
Σύνδεσμος Ύδρευσης Ποιμενικού – Αμπελακίων Έβρου 26.506,50
Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση αναγκών και απαραίτητα έργα υποδομής.
Επίσης, εγκρίθηκε η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 30.000 ευρώ στον Δήμο Ικαρίας, για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές του Δήμου, λόγω των φυσικών καταστροφών από την πρόσφατη κακοκαιρία (Ιανουάριος 2017), με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.