, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μικρά και επιχειρηματικά στη Β. Ελλάδα

■ Σε τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις –στη Σόφια, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι– θα συµµετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Φεβρουάριο, στο πλαίσιο του προγράµµατος τουριστικής προβολής, µε στόχο να καταστεί ένας από τους ανταγωνιστικότερους τουριστικούς προορισµούς, που συνδυάζει ιδανικά µορφές εναλλακτικού και θεµατικού τουρισµού. Συγκεκριµένα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συµµετάσχει στην έκθεση “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια της Βουλγαρίας (15 έως 17/2/2017), στην έκθεση TTR στο Βουκουρέστι (Ρουµανία) (16 έως 19/2/2017) και στην έκθεση ITTFA στο Βελιγράδι (Σερβία) (23 έως 26/2/2017).Τόσο µέσα από προγραµµατισµένες όσο µέσα και από δυνητικές επαφές, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιεί τη συµµετοχή της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, µε απώτερο στόχο την επίτευξη µελλοντικών συνεργασιών, αλλά και την προβολή των συγκριτικών της πλεονεκτηµάτων για την προώθησή της στους πιο ελκυστικούς και διεθνώς αναγνωρισµένους τουριστικούς προορισµούς. Για περισσότερες πληροφορίες για τη συµµετοχή τους στις παραπάνω διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Τουρισµού της Π.Κ.Μ. (κ. Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη, τηλ. 2313 325506, 2313 325476, e-mail: [email protected]).
■ Ανακοινώθηκε η πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά 76 ατόµων νια την αντιµετώπιση απρόβλεπτων και επεινουσών περιστάσεων του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου, που εδρεύει στην Εξοχή του Δήµου Πυλαίας – Χορτιάτη του Νοµού Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίαςστην ακόλουθη διεύθυνση: Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» Εξοχή, Τ.Κ. 570 10, Γραφείο Προσωπικού, υπόψη κας Χωµατά Αναστασίας και κας Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρας, (τηλ. επικοινωνίας: 2313-307160, 2313-307138).
■ Η Fraport Greece, στην οποία έχει παραχωρηθεί η διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδροµίων της χώρας, κάνει προσλήψεις προσωπικού αναζητώντας άτοµα για την πλήρωση θέσεων σε διάφορες ειδικότητες. Με τις προσλήψεις η Fraport επιδιώκει να στελεχώσει τα γραφεία της στην Ελλάδα που αποτελούν ένα κλάσµα µόνο των προσλήψεων που θα πραγµατοποιήσει η ελληνογερµανική κοινοπραξία.
■ Προσλήψεις µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά 12 ατόµων για την αντιµετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων ανακοίνωσε το  Γ. Ν. Κιλκίς. Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Νοσοκοµείου 1, Τ.Κ.:61100, απευθύνοντάς την στο τµήµα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναµικού, υπόψη κ.κ. Ιωαννίδου Νίκης και Καραβαλάκη Κυριακής (τηλ. επικοινωνίας: 2341 351 630).
■ Νέα προγράµµατα κατάρτισης τοµέων του τουρισµού – πιστοποιηµένα- «τρέχουν» στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήµου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) Όπως τονίζεται στο σχετικό έντυπο ενηµέρωσης της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. «Κλείστε τη θέση σας, τώρα και απογειώστε το… µέλλον σας και τον τουρισµό της χώρας. Μετά το πρόγραµµα σας περιµένουν… 11.560 θέσεις εργασίας στο Νοµό Χαλκιδικής» Ο δήµαρχος Γιάννης Μπουτάρης επισηµαίνει ότι «τα προγράµµατα εκπαίδευσης της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθµιση των προσφερόµενων υπηρεσιών ώστε να καλυφθούν οι πραγµατικές ανάγκες της αγοράς µε σωστά καταρτισµένο ανθρώπινο δυναµικό, ιδιαίτερα σε τοµείς, όπως ο τουρισµός που αποτελεί κινητήρια δύναµη για την οικονοµία του τόπου µας» Η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. Μαρία Πασχαλίδου προσθέτει ότι «τα προγράµµατα κατάρτισης και πιστοποίησης στέκονται δίπλα και… ΕΜΠΡΑΚΤΑ σε όσους τα χρειάζονται για να εµπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να δοκιµάσουν τις ικανότητες τους και να πιστοποιήσουν την κατάρτιση τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι της οφείλουµε να ακούµε τις ανάγκες τους κι έτσι κάνουµε…». Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για εγγραφή θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017. Τα προγράµµατα είναι ετήσια, ταχύρρυθμα και απευθύνονται σε άτοµα άνω των 18 ετών, τα οποία µε την ολοκλήρωσή τους µπορούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του νοµού Χαλκιδικής, µέσα στο ερχόµενο καλοκαίρι, σε µία από 11.560 θέσεις εργασίας, που θα είναι διαθέσιµες. Οι εγγραφές πραγµατοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Κ.Ε.ΔΗ.Θ., Καρακάση 1, Πάρκο Κρήτης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2130.313-414.
Οι θεµατικές ενότητες που καλύπτει το πιστοποιητικό Certified Tourism Executive (CTE) είναι: Υπάλληλοι: Τηλεφωνικού κέντρου/κρατήσεων – Επισιτιστικού τοµέα-σερβιτόροι-  E-commerce και Hospitality Sales και Marketing-  Ψυχαγωγίας και Χώρων Ευεξίας και Αθλητισµού – Υποδοχής/Εξυπηρέτησης πελατών – Τµήµατος ορόφων και Λινοθήκης -Τουριστικός Αντιπρόσωπος-Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου Παράλληλα µε τις παραπάνω ενότητες, υλοποιούνται τα ακόλουθα ταχύρυθµα προγράµµατα:  Εστιατορική τέχνη-  Reception- Οροφοκοµία -Αισθητική άκρων –Αποτρίχωση- Διακόσµηση βιτρίνας- Computing-  Web Radio. Καθώς και εξειδικευµένα σεµινάρια που απευθύνονται σε επαγγελµατίες και µη: • Idea Pitching • Branding • Digital marketing • Marketing και πωλήσεις • Start up • Λογιστική • Computing • Συµβουλευτική • Job Carrier • Business coach • V.I.P. Security
■ Στον καθορισµό του αριθµού προσώπων που θα απασχοληθούν µε σύµβαση µίσθωσης έργου στην Ελληνική Αστυνοµία προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ειδικότερα σύµφωνα µε την απόφαση καθορίστηκε ο αριθµός των προσώπων που θα απασχοληθούν µε σύµβαση µίσθωσης έργου βάσει του άρθρ. 6 του ν. 2527/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνοµίας, σε 20 άτοµα ειδικότητας Διερµηνέων – Μεταφραστών για τις γλώσσες και διαλέκτους Αραβική, Φαρσί, Παστού – Νταρί, Μπενγκάλι, Χιντί, Ουρντού, Παντζαµπί, Σοράνι, Κουρδικά και Γεωργιανά, η κατανοµή των οποίων ανά Υπηρεσία θα εξειδικευτεί στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση. Έργο των Διερµηνέων – Μεταφραστών είναι η ενίσχυση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνοµίας κατά την υλοποίηση διαδικασιών σχετικών µε την αναγκαστική επιστροφή υπηκόων τρίτων χωρών. Το παραπάνω έργο θα ολοκληρωθεί εντός δύο µηνών από την υπογραφή των σχετικών συµβάσεων. Ως τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζονται στο Νοµό Αττικής η Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής και στην Περιφέρεια, η Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και τα Προα-ναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, Δράµας, Ξάνθης και Ορεστιάδας.
■ Τον εγχώριο και διεθνή «παλµό» του κλάδου τροφίµων-ποτών θα καταγράψει το εκθεσιακό «δίδυµο» Detrop – Oenos, που θα διοργανώσει από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017 η ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Δύο Μεγάλα Θεµατικά Σαλόνια µε σηµαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής βιοµηχανίας τροφίµων-ποτών θα βρίσκονται στο επίκεντρο των δυο διοργανώσεων. Το πρώτο σαλόνι θα εστιάσει στο Ελαιόλαδο και την Ελιά, τους θησαυρούς της  ελληνικής γης και της µεσογειακής διατροφής και tο δεύτερο στα Αποστάγµατα και τους «πρωταγωνιστές» τους, το ούζο και το τσίπουρο. Η έκθεση Detrop, είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα στον κλάδο των τροφίµων & ποτών. Με σοβαρότητα, σταθερά βήµατα, χωρίς διογκωµένα στατιστικά αποτελέσµατα και κινήσεις εντυπωσιασµού και µε την αξιοπιστία που προσφέρει ο εθνικός εκθεσιακός Φορέας, ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, είναι η µόνη που παραµένει και επιµένει, από το 1976 έως σήµερα, στην ελληνική αγορά. Για το 2017 οι προσκεκληµένοι εµπορικοί επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 300 και θα προέρχονται από Αίγυπτο, Αµερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερµανία, Ηνωµένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ντουµπάι, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Σουηδία και φυσικά από όλες τις Βαλκανικές χώρες, µε τα προκαθορισµένα ραντεβού να ξεπερνάνε τα 5.500. Οι επισκέπτες πέραν των επιχειρηµατικών συναντήσεων που θα πραγµατοποιήσουν στα σταντ των εκθετών, θα περιηγηθούν µέσα στον εκθεσιακό χώρο ώστε να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε άµεση επαφή και να γνωρίσουν και άλλους εκθέτες και προϊόντα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους. Αξίζει να αναφέρουµε ότι την περασµένη χρονιά, ήταν έντονος ο διεθνής «αέρας» που χαρακτήρισε τις δύο εκθέσεις, µε τον αριθµό των ξένων εµπορικών επισκεπτών να αυξάνεται κατά 40%. Πέραν των προσκεκληµένων ξένων επαγγελµατιών, που ανήλθαν σε 250 και προέρχονταν από 30 και πλέον χώρες, υπήρξαν επίσης ανεξάρτητες επισκέψεις που εµπλούτισαν το διεθνές «µενού». Συνολικά πραγµατοποιήθηκαν πάνω από 3.000 καταγεγραµµένες συναντήσεις µεταξύ των ξένων και των ελληνικών επιχειρήσεων. Το 91% των Hosted Buyers (προσκεκληµένοι ξένοι επαγγελµατίες) δήλωσαν απόλυτα ικανοποιηµένοι και εξέφρασαν την πρόθεση τους να συµµετέχουν στην επόµενη διοργάνωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.