, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Η Κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους Θεσσαλονικείς»

Την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των Θεσσαλονικέων ζητά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, έχοντας ως αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 που προβλέπει την κατάργηση του 40% των Αστυνομικών Τμημάτων της πόλης.
Ειδικότερα, μετά τις αλλαγές που προβλέπονται για τη Γ.Α.Δ.Θ., στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα απομείνουν μόλις 18 Αστυνομικά Τμήματα από περίπου 36 που λειτουργούν σήμερα.
Ο κ. Καράογλου καταλογίζει στην Κυβέρνηση ότι «με τη συγκρότηση πολυ(α)δύναμων  Αστυνομικών Τμημάτων και τις αναδιατάξεις προσωπικού επιχειρεί να «καμουφλάρει» το μείζον πρόβλημα των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό, οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό», ενώ προτρέπει τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ικανή στελέχωση όλων ανεξαιρέτως των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού.
Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: «Σε μια εποχή που οι Θεσσαλονικείς είναι απροστάτευτοι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας, λόγω της αποδυνάμωσης της Αστυνομίας, η Κυβέρνηση καταργεί το 40% των Αστυνομικών Τμημάτων της πόλης, πλήττοντας ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα παροχής αποτελεσματικής επιχειρησιακής κάλυψης σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 δεν πρέπει να έχει τίτλο: “αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας” αλλά “αποδιοργάνωση και αποδυνάμωση της ΕΛ.ΑΣ.”.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ τον Υπουργό Εσωτερικών να μεριμνήσει ώστε να στηρίξει με πράξεις το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο αγωνίζεται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες ρισκάροντας ακόμη και την ίδια του τη ζωή για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, διότι ήρθε η ώρα ο νόμος και η τάξη να επιστρέψουν σε ολόκληρη τη χώρα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.