, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Σύλληψη γυναίκας για τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν (ΦΩΤΟ)

Την άκρη του νήματος στην δολοφονία του αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, προσπαθούν να βρουν οι αρχές της Μαλαισίας, εξετάζοντας το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ.
Το μαλαισιανό πρακτορείο Bernama μετέδωσε ότι οι αρχές συνέλαβαν μία γυναίκα από τη Μιανμάρ, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως ήταν μόνη της την ώρα της σύλληψης και είχε διαβατήριο του Βιετνάμ.
Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Βρετανικής εφημερίδας Daily Mail εκθέτει φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, οι οποίες απεικονίζουν την φερόμενη ως δολοφόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι η ίδια γυναίκα με εκείνη που συνελήφθη.
Στο μεταξύ, η νεκροτομία της σορού αναμένεται αν γίνει σήμερα, ενώ η δολοφονία του αδερφού του ηγέτη φαίνεται να οφείλεται σε δηλητήριο, με κάποια μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για δηλητηριασμένη βελόνα, ενώ άλλα για ένα υγρό που ρίχθηκε στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

«(Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ) δήλωσε στο προσωπικό στη είσοδο του χώρου αναχωρήσεων ότι κάποιος τον άρπαξε από πίσω από το πρόσωπο και τον ανάγκασε να εισπνεύσει ένα υγρό», ανέφερε ο Φάντζιλ Άχματ διοικητής της αστυνομίας, σύμφωνα με τη μαλαισιανή εφημερίδα The Star.

«Ζήτησε βοήθεια αμέσως και διακομίστηκε στην κλινική του αεροδρομίου. Εκείνη την ώρα είπε ότι πόναγε το κεφάλι του και ότι αισθανόταν ότι θα λιποθυμήσει», πρόσθεσε. «Στην κλινική υπέστη καρδιακή προσβολή. Τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και ο θάνατός του επήλθε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο της Πουτρατζάγια», εξήγησε ο Άχμαντ.

Από τη μεριά της Σεούλ, ο φόνος, λίγες μέρες πριν τους εορτασμούς στη Βόρεια Κορέα για τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ Ιλ παρουσιάστηκε ως απόδειξη «της βαρβαρότητας και της απάνθρωπης φύσης» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

lol1 lol2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.