, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών για τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής

φωτο eurokinissi.gr

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την ανάληψη εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου των χρεών του Μεγάρου Μουσικής, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
«Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή δυνατότητα να αναλάβει με υπουργική απόφαση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέη του οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ή οποιουδήποτε άλλου φορέα.
Η ανάληψη των συγκεκριμένων χρεών έγινε κατ’ εφαρμογή του νόμου 4366/15-2-2016 ο οποίος υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και αποσκοπεί στην εξυγίανση του Μεγάρου Μουσικής συνολικά και στην βέλτιστη εποπτεία του.
Σημειώνουμε ότι η παραπάνω διαδικασία ήταν αναπόφευκτη, δεδομένου ότι η παροχή διαδοχικών εγγυήσεων εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, σε όλα τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής έως το 2014 είχε ήδη επιβαρύνει το δημόσιο χρέος με αποτέλεσμα η σημερινή μεταφορά των οφειλών να αποτελεί απλή λογιστική διαδικασία που δεν επιβαρύνει περαιτέρω το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.