, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Έστησαν "επιχείρηση" για τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, κατάφεραν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες να εντοπίσουν και να συλλάβουν στην Βέροια 56χρονο ημεδαπό, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Ειδικότερα, χθες (16-02-2017) το πρωί, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα που διατηρούσε ο 56χρονος, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση λαθραία πακέτα τσιγάρων σε 66χρονο ημεδαπό και συνελήφθησαν.
Επιπλέον σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε χώρους του καταστήματος, αλλά και σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινό σημείο, που χρησιμοποιούσε ο 56χρονος ως χώρο για να αποκρύπτει και να αποθηκεύει τα λαθραία καπνικά προϊόντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 720 πακέτα τσιγάρων και
  • 128 συσκευασίες που περιείχαν 6 κιλά και 400 γραμμάρια καπνού,

τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.
Το παραπάνω όχημα ανήκε σε 68χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ οι κατασχεμένες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.