, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ο υπουργός που θα… στηρίξει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Νικήτας Μυλόπουλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των επαφών του υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους φορέων της Βόρειας Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μυλόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Τσακαλώτο τα κύρια σημεία της πολυσχιδούς δραστηριότητας που αναπτύσσει ο ΟΜΜΘ, εφαρμόζοντας πολιτική εξωστρέφειας και κοινωνικής ευαισθησίας. Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις οργανωμένες παρεμβάσεις σε χώρους υποδοχής προσφύγων, στη σύναψη συνεργασιών με φορείς και οργανισμούς της Βόρειας Ελλάδας, στη διοργάνωση εκδηλώσεων ανοιχτών στο ευρύ κοινό και στην υιοθέτηση νέας τιμολογιακής πολιτικής υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Ο ίδιος τόνισε προς τον κ. Τσακαλώτο την  ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω ο καλλιτεχνικός και κοινωνικός ρόλος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Όπως εξήγησε, το Μέγαρο είναι εμφανώς υποστελεχωμένο, η κρατική επιχορήγηση παραμένει εξαιρετικά μειωμένη, ενώ οι χορηγίες, δυσεύρετες ούτως ή άλλως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν γίνει πλέον σπάνιες.
Η ενίσχυση της αποστολής του ΟΜΜΘ θα μπορούσε να γίνει, όπως ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος, είτε με την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία κατά τα τελευταία έτη έχει συρρικνωθεί σε 1,5 εκατ. € ετησίως, είτε με τη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού, ικανής να υποστηρίξει τις απαιτήσεις του  καλλιτεχνικού προγραμματισμού.
Ο υπουργός Οικονομικών άκουσε με ενδιαφέρον την περιγραφή των αυξημένων αναγκών του ΟΜΜΘ και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να συνδράμει τους στόχους της διοίκησης, ενισχύοντας επιπλέον το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του εφικτού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.