, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι είπαν οι βιομήχανοι Β. Ελλάδος στον κ. Τσακαλώτο… κεκλεισμένων των θυρών

“Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες και κυρίως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων και του Νομισματικού Ταμείου, ευθύνονται για την μη έγκαιρη λήψη απόφασης…”
Κεκλεισμένων των θυρών συναντήθηκε η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης μετέφερε τις ανησυχίες της βιομηχανίας σχετικά με την κάθετη πτώση του τζίρου της αγοράς που παρατηρείται από τον Δεκέμβριο έως και σήμερα, και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Σχετικά με το θέμα αυτό ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε “ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες και κυρίως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων και του Νομισματικού Ταμείου, ευθύνονται για την μη έγκαιρη λήψη απόφασης. Κατά την εκτίμηση του κ. Υπουργού στις 20 Φεβρουαρίου θα υπάρξει πολιτική απόφαση, όπως αναφέρει ανακοίνωση των βιομηχάνων”
Επίσης, “συζητήθηκε εκτενέστατα το θέμα της υπερφορολόγησης των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών της βιομηχανίας και κυρίως το γεγονός ότι τους τελευταίους 3 μήνες παρατηρούνται μαζικές εκροές ανώτατων στελεχών στο εξωτερικό. Είναι προφανές ότι η τάση αυτή αποδυναμώνει το ανθρώπινο κεφάλαιο της ελληνικής βιομηχανίας με άμεσες συνέπειες στην ανταγωνιστικότητά της. Σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη θετική του ανταπόκριση στην εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων…”
Τέλος, συζητήθηκε το μείζον θέμα των καθυστερήσεων πληρωμών. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομίας “να ληφθούν αντίστοιχα νομοθετικά μέτρα, με αυτά που πρόσφατα εξήγγειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα νωπά αγροτικά προϊόντα. Και σε αυτό το σημείο ο κ. Υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του και υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει τις προσφορότερες λύσεις…”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.