, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ

Νέους δρόμους στη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου φιλοδοξεί να ανοίξει η 18χρονη Ελένη Γκίνη, μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η οποία έγινε δεκτή για να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο Brown στις ΗΠΑ
Η Ελένη Γκίνη, η οποία θα ξεκινήσει τις σπουδές της τον Αύγουστο θέλει να σπουδάσει νευροεπιστήμη, που μελετά τον εγκέφαλο σε διάφορα επίπεδα, από το κύτταρο, έως την συμπεριφορά και τη διανόηση και συνδυάζει την ψυχολογία και την βιολογία.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», δήλωσε ενθουσιασμένη που οι κόποι τόσων χρόνων απέδωσαν καρπό και έγινε το όνειρο της πραγματικότητα.
Εξέφρασε, σε, την πεποίθηση ότι δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς την «τεράστια υποστήριξη» που είχε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Η Ελένη Γκίνη τόνισε ότι την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η έρευνα, «η ιδέα του να βρίσκεις κάτι καινούργιο, κάθε μέρα να είναι μια νέα πρόκληση και ειδικά το ανθρώπινο μυαλό θεωρώ ότι είναι ένα πολύ μεγάλο μυστήριο και έτσι το αντιμετωπίζω. Όχι μόνο ως ένα όργανο, αλλά ως ένα μυστήριο μια πρόκληση, κάτι ανεξερεύνητο».
Σημείωσε ότι ποτέ δεν ήταν στόχος της να φτάσει στην κορυφή, αλλά προσπαθούσε πάντα να δώσει τον καλύτερο εαυτό της ώστε να κερδίσει περισσότερα πράγματα. «Σκεφτόμουν ότι θα καθίσω να διαβάσω και αυτό θα ωφελήσει πρώτα απ’ όλα εμένα γιατί έχω κάποιους στόχους. «Και από εκεί και πέρα, προσπάθησα να έχω και κάποιες άλλες δραστηριότητες γιατί θεωρώ ότι το να διάβαζα μόνο δεν θα με βοηθούσε να φτάσω εδώ που έφτασα, πάντα συμμετείχα σε δραστηριότητες που προσφέρει η σχολή, όπως η επιχειρηματικότητα, το θέατρο».
Η Ελένη Γκίνη επισήμανε ότι το πανεπιστήμιο Brown, το οποίο επισκέφθηκε το καλοκαίρι, όχι μόνο ανταπεξήλθε, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες της. Είναι μια πολύ δεκτική κοινωνία και ανοιχτή και βοηθάει μαθητές ανεξάρτητα από το περιβάλλον από το οποίο ήρθαν και εφόσον θα είμαι ξένη θα με βοηθήσει πάρα πολύ να βρω ανθρώπους που θα με υποδεχθούν θερμά», πρόσθεσε.
Δήλωσε έτοιμη να αφήσει πίσω τους δικούς της ανθρώπους και να ανοίξει τα φτερά της, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυρίσει κάποια στιγμή στην Ελλάδα για να προσφέρει στον τόπο της. ΑΠΕ ΜΠΕ
18-80737thumbnail_gkini-brown

#Tags: ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.