, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Κάθεστε στον αέρα» στην τουαλέτα επειδή σιχαίνεστε; Δείτε τι μπορεί να πάθετε

Πολλοί άνθρωποι σιχαίνονται να χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες, κι έτσι αναγκαστικά στέκονται πάνω από το κάθισμα της τουαλέτας αντί να κάθονται πάνω σε αυτό.
Φαίνεται λογικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν στεκόμαστε έτσι πάνω από τη λεκάνη ή κάνουμε βαθύ κάθισμα πατώντας με τις φτέρνες πάνω στη λεκάνη, τότε πιέζουμε έντονα και ζορίζουμε το πυελικό έδαφος. Όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα, το πυελικό έδαφος θα πρέπει να είναι χαλαρό.
Όταν στηριζόμαστε στον αέρα, δεν επιτρέπουμε στους μυς του πυελικού εδάφους να χαλαρώσουν επαρκώς, και αυτό οδηγεί σε μία σειρά από αντισταθμιστικές κινήσεις. Πολλοί μύες αναγκαστικά πρέπει να ενεργοποιηθούν για να στηριχθείτε στον αέρα και να μη χάσετε την ισορροπία σας.
Όταν, όμως, οι μύες του πυελικού εδάφους δεν είναι χαλαροί, τότε η ουροδόχος κύστη και το παχύ έντερο δεν αδειάζουν πλήρως. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα αποδυναμωμένο πυελικό έδαφος και μία σειρά από άλλα προβλήματα, όπως λοιμώξεις, επιτακτική ούρηση, ακράτεια και/ ή πρόπτωση.
Εάν συγκαταλέγεστε σε αυτούς που σιχαίνονται να πηγαίνουν σε δημόσιες τουαλέτες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε προστατευτικά καλύμματα μίας χρήσης στη λεκάνη ή να φτιάχνετε το δικό σας κάλυμα από χαρτί υγείας.boro.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.