, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καρέ-καρέ το νέο σκηνικό έντασης που έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια(ΒΙΝΤΕΟ)

Για νέα ένταση που κράτησε τρεις ώρες στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Εδώ και 22 ημέρες η ένταση δεν λέει να κοπάσει, αλλά σήμερα πήραν «φωτιά» οι ασύρματοι, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, αφού η μία πλευρά καλούσε την άλλη να απομακρυνθεί από τα χωρικά της ύδατα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Η ένταση ξεκίνησε το πρωί και κράτησε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές.

Τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν για ώρες, όπως αναφέρεται, τα ελληνικά σκάφη, ενώ προς συνδρομή τους έσπευσε και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του (λιμανιού) Τουργκούτ-ρέις. Τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες, έως ότου μετά από την τρίωρη καταδίωξη αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω. Κάποιες φορές μάλιστα ελληνικά και τουρκικά πλοία ήρθαν σχεδόν «πρόσωπο με πρόσωπο».
Όπως αναφέρεται, οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου έδωσαν και πήραν. Όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία –αν και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα- ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν.
Οι παραβιάσεις διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.

Το νέο σκηνικό έντασης που έστησαν οι Τούρκοι… από Enikos_gr
enikos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.