, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ποτέ δεν απείλησα την Ελλάδα με Grexit»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε σήμερα ότι είπε ποτέ πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη αν δεν προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD πως η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, αλλά θα έχει αν δεν προχωρήσει στην υλοποίησή τους.
«Ποτέ δεν απείλησα (με Grexit’)», είπε ο Σόιμπλε, λίγο πριν το κανάλι παίξει πρόσφατες δηλώσεις του στις οποίες ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη περάσει τον κάβο και ότι πρέπει να συνεχιστεί το πρέσινγκ στη χώρα, διαφορετικά θα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη.

Αντ’ αυτού, ο Σόιμπλε είπε σήμερα ότι στέλνει στην Ελλάδα το ίδιο μήνυμα που έχει λάβει η χώρα, κατά τη διάρκεια της κρίσης, και από θεσμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή ότι αν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Αν, όμως, δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα, τόνισε, για να προσθέσει, ωστόσο: «Είμαι θετικός. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι εκτιμά πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, μετά και το δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel περί συμμετοχής του ΔΝΤ με χρηματοδότηση έως 5 δισ. ευρώ.
«Υποθέτω πως θα το κάνει», δήλωσε ο Σόιμπλε ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Υπενθύμισε, δε, ότι το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετάσχει αν η Ελλάδα πετύχει τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της. «Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Σόιμπλε.imerisia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.