, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αίγυπτος: Ορίστηκε θανατική ποινή για 10 κατηγορουμένους

φωτο eurokinissi.gr

Την θανατική ποινή επέβαλε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (Άρειος Πάγος) της Αιγύπτου, σε 10 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια σε γήπεδο ποδοσφαίρου της χώρας, κατά τα οποία σκοτώθηκαν 70 οπαδοί τον Φεβρουάριο του 2012.
Πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν και πέθαναν από ασφυξία, όταν επικράτησε πανικός μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ.
Τα επεισόδια είχαν προκληθεί μεταξύ οπαδών των ομάδων Αλ-Μάσρι και Αλ-Αχλί που είχε λήξει 3-1, μία σπάνια νίκη για την Αλ-Μάσρι, την οποία οι οπαδοί προσπάθησαν να γιορτάσουν με έντονο τρόπο.
Οπαδοί της Αλ-Μάσρι πέταξαν πέτρες, βεγγαλικά και μπουκάλια τραυματίζοντας παίκτες και θεατές. Οι ποδοσφαιριστές μεταφέρθηκαν γρήγορα στα αποδυτήρια αλλά οι χιλιάδες θεατές άρχισαν να συμπλέκονται άγρια. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει τότε ότι κάποια από τα θύματα έπεσαν από τις κερκίδες, ενώ 1.000 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.
Από το περιστατικό του Πορτ Σάιντ κι έπειτα, η Αίγυπτος έχει επιβάλει περιορισμούς στον αριθμό των ανθρώπων που επιτρέπεται να παρακολουθούν αγώνες και οι οπαδοί τους έχουν πολλές φορές επιχειρήσει να εισβάλουν στα γήπεδα όπου τους έχει απαγορευτεί η είσοδος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.