, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

38.000 νοικοκυριά έλαβαν… μπλε τσάντα ανακύκλωσης σε δήμο της Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Δήμο Παύλου Μελά που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου 2017.
Η ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) διένειμε πόρτα-πόρτα σε περισσότερα από 38.000 νοικοκυριά των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, ενημερωτικό  έντυπο υλικό για την ορθή χρήση του μπλε κάδου, την επιστολή του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη καθώς και τη μπλε τσάντα της ανακύκλωσης.
Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη συλλογή και διαχείριση της  ανακύκλωσης και τις τελευταίες εβδομάδες, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου ξεκίνησε και συνεχίζει τη σταδιακή αλλαγή των παλιών κάδων ανακύκλωσης και την  αντικατάστασή τους από νέους.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Δήμος θα έχει αυξήσει τους κάδους από 750 σε 1.350, έτσι ώστε να πυκνώσει το δίκτυο των μπλε κάδων σε όλες τις γειτονιές και με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Λαζαρίδη και Δημήτρη Αθάνατο να δηλώνουν ευχαριστημένοι από την ταχύτητα ικανοποίησης των αιτημάτων των πολιτών για αντικατάσταση των παλιών κάδων ή και τοποθέτηση μπλε κάδων σε νέα σημεία.
Ο Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευθύνη τα τελευταία χρόνια και ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) συνεχίζει με δικό του νέο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει εκτός από τους νέους κάδους και 3 ειδικά αυτοκίνητα-πρέσες ανακύκλωσης.
Σήμερα στο Δήμο Παύλου Μελά ανακυκλώνεται περίπου το 5% των απορριμμάτων και το υπόλοιπο 95% θάβεται στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης με τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος, από το οποίο τουλάχιστον το 25% μπορεί να εκτραπεί σταδιακά προς την ανακύκλωση.
Σκοπός της καμπάνιας και των άλλων ενεργειών που ακολουθούν, είναι να ενημερωθούν, ευαισθητοποιηθούν και ενεργοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες, έτσι ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα που στέλνονται για ταφή στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης έχοντας πολλαπλάσια περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, καθώς μειώνεται το κόστος συλλογής και μεταφοράς.
img_5531 img_5533 img_20170206_085457 img_20170206_085946 kad7

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.