, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μια εκπρόσωπος τύπου σε ρόλο… σκηνοθέτη! Τι ρόλους θα έδινε στους σημερινούς υπουργούς;

Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι μια νέα πολιτικός, μάχιμη δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών. Πέρασε από τη θέση του βουλευτή όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 2009 σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Την τελευταία από τότε μέχρι σήμερα. Στην πορεία στην συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου έγινε Γενική Γραμματέας. Σήμερα εκτελεί καθήκοντα αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην KARFITSA αναφέρεται στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές που ακόμα δεν έχει «κλείσει», τον σύζυγό της, γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Μάξιμο Μουμούρη και αποκαλύπτει με ποιον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ θα έπινε… άνετα καφέ!

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη
«Ευχή όλων μας είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση για να μην ξαναζήσουμε αυτό που βιώσαμε το καλοκαίρι του 2015. Δυστυχώς όμως, η μέχρι τώρα πορεία της διαπραγμάτευσης δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία: η κυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει είναι να χάνει χρόνο, και ο χαμένος χρόνος μεταφράζεται σε ολοένα και νέα, επίπονα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες. Το ζήτημα είναι βεβαίως να κλείσει μεν η αξιολόγηση, αλλά να δούμε και ποιός θα είναι τελικά ο λογαριασμός» σχολιάζει η κ. Γιαννακοπούλου για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας.
Επίσης, επιμένει πως το κόμμα της δυναμώνει μέρα με τη μέρα, παρά τις δημοσκοπήσεις που θέλουν το ΠΑΣΟΚ «κολλημένο» στο 6,5-7%. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δυναμώνει και αυτό το εισπράττουμε από τον κόσμο, από τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες που αναγνωρίζουν την μεγάλη ανανέωση του κινήματος, τη διαρκή προσπάθεια, τις πολιτικές πρωτοβουλίες και την πίστη στην εθνική συνεννόηση και συμπορεύονται ξανά μαζί μας. Στόχος μας παραμένει να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη δύναμή μας ώστε να μπορέσουμε να επιβάλουμε την εθνική συναίνεση και συνεννόηση» λέει χαρακτηριστικά.
ΠΑΣΟΚ και… τρεις πρώην
«Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη υπάρχουν φωνές που δεν θέλουν συνεργασία με τη ΝΔ (Παπανδρέου), άλλοι που δεν θέλουν συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ (Βενιζέλος)  και η Γεννηματά που δεν θέλει χώρια με τον έναν ή τον άλλο αλλά μαζί. Αλήθεια, τελικά ξέρετε τι θέλετε;» την ρωτάμε.  Απαντά: «Η σταθερή θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το 2015 είναι ξεκάθαρη:  αυτόνομος ρόλος και  αυτοδύναμη στρατηγική. Φιλοδοξούμε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι απλά ρυθμιστές των εξελίξεων, να γίνουμε ξανά εμείς ο πλειοψηφικός προοδευτικός πόλος. Ζητούμε τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών για να επιβάλουμε την εθνική συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ όλων των φιλοευρωπαϊκών, δημοκρατικών κομμάτων προκειμένου να πορευτούμε σε μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση».
Η συζήτηση με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου πηγαίνει και στους… τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο και Φλωρίδη) οι οποίοι όχι μόνο ανακοίνωσαν τη δημιουργία νέου κόμματος αλλά θα συνεργαστούν, όπως όλα δείχνουν με το «ΠΟΤΑΜΙ» του Σταύρου Θεοδωράκη. «Η κα Διαμαντοπούλου, ο κ. Φλωρίδης και ο κ. Ραγκούσης αποτελούν ιστορικά και προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σαφώς θα επιθυμούσαμε να συνταχθούν με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να δώσουμε όλοι μαζί ξανά τον αγώνα μας. Το ίδιο ισχύει και για το Ποτάμι. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το τί διαφορετικό λένε, ή, αν θέλετε, ποιές είναι οι ιδεολογικές ή πολιτικές διαφορές τους που μας χωρίζουν. Νομίζω ότι όλα αυτά μπορούμε και πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη, γιατί δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλες τιμαριοποιήσεις στην κεντροαριστερά» σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Δουλειά, παιδιά και ελεύθερος χρόνος
Στην καθημερινότητά της η νεαρή πολιτικός «τρέχει» και δεν φτάνει για να προλάβει δουλειά, πολιτική και τρία παιδιά.  Εξηγεί βέβαια πως: «χρόνος υπάρχει πάντα όταν κάνεις κάτι που αγαπάς, αρκεί να βρίσκεις τις κατάλληλες ισορροπίες και να φροντίζεις ώστε ο χρόνος που αφιερώνεις σε κάθε δραστηριότητα να είναι ουσιαστικός και ποιοτικός. Άλλωστε, αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική ανανέωση στην πολιτική, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις λογικές των κατ’ επάγγελμα πολιτικών, των «κομματικών στελεχών» κ.ά. Ο πολιτικός πρέπει να έχει ένσημα, πρέπει να έχει δουλέψει. Αλλιώς πώς μπορεί να κατανοήσει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να προτείνει λύσεις».
Μιλώντας στην KARFITSA η κ. Γιαννακοπούλου λέει πως θα έπινε καφέ και μάλιστα… «άνετα» με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου «γιατί θεωρώ ότι ως νέες γυναίκες στην πολιτική θα είχαμε πολλά να συζητήσουμε και γιατί το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε Έλληνα πολίτη».
Η ίδια θυμάται επίσης την πρώτη της φορά ως… μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Δεν θα μιλήσω για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για το γενικότερο κλίμα που αντιμετώπισα ως νέα βουλευτής το 2010. Ήταν οι μέρες που ψηφιζόταν το μνημόνιο και η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική εντός και εκτός βουλής. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση διαμετρικά αντίθετη με το κλίμα που επικρατούσε όταν είχαμε πρωτοεκλεγεί, και ειδικά εμείς οι νέοι βουλευτές πήραμε στους ώμους μας την τεράστια ευθύνη να κρατήσουμε τη χώρα όρθια τη στιγμή που σύσσωμη η αντιπολίτευση έβαλλε εναντίον μας και δυναμίτιζε την ατμόσφαιρα ακόμη περισσότερο διχάζοντας τον ελληνικό λαό» αναφέρει.
Τέλος, εάν άλλαζε ρόλο με τον σύζυγό της Μάξιμο, εκτιμά ότι εκείνος θα πολιτευόταν στον προοδευτικό χώρο ενώ η ίδια θα σκηνοθετούσε τις Νεφέλες του Αριστοφάνη «Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επίκαιρη κωμωδία στις μέρες μας και θα έδινα τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο υπουργικό συμβούλιο…» καταλήγει η κ. Γιαννακοπούλου.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.