, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΠΕΔ-ΚΜ για μίνι καζίνο του ΟΠΑΠ: «Το μέλλον δεν μπορεί να είναι τζόγος. Δεν είναι ανάπτυξη, είναι καταστροφή»

Στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, της  Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017, παρουσιάστηκε εισήγηση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θ. Παπαδόπουλου για την επικείμενη εγκατάσταση ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων της «ΟΠΑΠ» Α.Ε, τόσο στα υφιστάμενα και ήδη λειτουργούντα ανά την χώρα Πρακτορεία «Προπο», όσο και σε νέους, υπό κατασκευή και διαμόρφωση, χώρους.
Παρέστησαν και ενημερώθηκαν τα Μέλη του Δ.Σ για τους σχεδιασμούς, το πρόγραμμα ανάπτυξης των παιγνιομηχανημάτων, τον κανονισμό λειτουργίας τους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πρακτορείων και των παικτών και για τις δράσεις της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της «ΟΠΑΠ» Α.Ε, οι εκπρόσωποι της Εταιρείας κ.κ Οδ. Χριστοφόρου, Καραντίνος και Ευκαρπίδης.
Μετά από λεπτομερειακή συζήτηση και τις τοποθετήσεις όλων των Μελών του, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εξέφρασε την αντίθεσή του στην θεσμοθετημένη εξάπλωση και διασπορά του τζόγου σε κάθε οικισμό και κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, τονίζοντας παράλληλα τις ευθύνες της πολιτείας για την άμεση και ει δυνατόν , ισοπεδωτική και ολοκληρωτική πάταξη του ανθούντος παρανόμου τζόγου. Το Δ.Σ υπογράμμισε πως η ιστορική αποστολή των Δήμων αποσκοπεί στην προστασία και την υγιή ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποβλέπει και δεν ενδιαφέρεται για πιθανά έσοδά της από την κατά τόπους εγκατάσταση και λειτουργία παιγνιομηχανημάτων, των οποίων το κοινωνικό κόστος, το ηθικό άλγος και οι κάθε είδους επιβαρύνσεις θα είναι αναμφίβολα πολλαπλάσιες. Η αποστολή του Κράτους, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έγκειται στην διαπαιδαγώγηση των πολιτών και στην άσκησή τους στην αρετή, όχι στην παροχή ευκαιριών για προσήλωση στον τζόγο, που δεν αποτελεί φυσικά ψυχαγωγία, διότι δεν έχει σημείο αναφοράς την ψυχή του ανθρώπου, αλλά την υποδαύλιση και καλλιέργεια της επιθυμίας του έως και της βουλιμίας του για το χρήμα. Αλλά το Κράτος επειδή είναι ανίκανο να πατάξει τον παράνομο τζόγο, μετατρέπεται το ίδιο σε τζογαδόρο, εθίζοντας τους πολίτες του σε καταστροφικές συνήθειες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην προϊούσα κατάπτωση.Το κράτος το σωστό οφείλει να διαπαιδαγωγεί τους πολίτες και να ασκεί αρετή. Ο τζόγος δεν είναι ψυχαγωγία. Η ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι πάντα το καλύτερο προς μίμηση παράδειγμα. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά φρουτάκια, το έγκλημα είναι διαχρονικό. Υπάρχει παράνομος τζόγος και θα υπάρχει πάντα. Η νομιμοποίηση του τζόγου θα αποβεί σε βάρος των τοπικών κοινωνιών. Τα πλήγματα για την κοινωνία θα είναι μεγάλα. Δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνο. Το μέλλον δεν μπορεί να είναι τζόγος. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι καταστροφή”, δήλωσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
Στην ίδια συνεδρίαση, το Δ.Σ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνη απόφασή του που είχε ληφθεί κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και όρισε να συνδράμει η ΠΕΔΚΜ τις εργασίας αποκατάστασης των αιθουσών και των εγκαταστάσεων της βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Επίσης μεταξύ άλλων:
Α) Εξέφρασε την συμπαράσταση της ΠΕΔΚΜ στην πρωτοβουλία του Δήμου Αμφίπολης, που προετοιμάζει συλλαλητήριο για να αναδείξει την αδήριτη ανάγκη συνέχισης των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και δύο χρόνια και
Β)  Απέστειλε αρμοδίως εμπεριστατωμένα υπομνήματα, συντασσόμενο με αντίστοιχες αποφάσεις της ΚΕΔΕ, για τα προβλήματα λειτουργίας – αδειοδότησης των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών, που έχουν περιέλθει στους Δήμους, για την ρύθμιση της δυναμικότητας των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και για την ανάγκη ενθάρρυνσης του εθελοντισμού ιδιαίτερα στις κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.